Top 40 legtöbb szavazattal rendelkező link > Muskátli - wyw.hu

Tartalom:

muskatli.wyw.hu

Kertpont: A muskátli
Kertpont: A muskátli
http://kertpont.hu/index.php?menu=cikk&CId=121

A világon nagyjából 250 muskátlifaj létezik, melyek legtöbbje dél-Afrikából, Fokföldről származik. Hazánkban elsősorban a kerti és futó muskátli a népszerű, de sok más faj is forgalomban van. Muskátlifajok ismertetése, gondozása, igényei a kertpont.hu oldalán.

kertpont.hu
Balkon virágkertészet, Jászberény
Balkon virágkertészet, Jászberény
http://balkonvirag.ewk.hu/

A jászberényi Balkon Virágkertészet mostanra nem csak magánszemélyek, de számos közép magyarországi viszonteladó számára is kínálja szemet gyönyörködtető egynyári növényeit. A palántákat és a dugványokat hosszú évek óta Hollandiából, illetve Németországból szerzi be a kertészet. Virágládák beültetése: akár hozott akár nálunk vásárolt virágládákba, igény szerint beültetünk. Kínálatunk: árvácska, muskátli, primula, krizantém...Aki a virágot szereti...Keresse kertészetünket!

balkonvirag.ewk.hu
Florimo tápoldat, táprúd
Florimo tápoldat, táprúd
http://www.florimo.hu/termekeink/taprudak/

Florimo muskátli, balkonnövény tápoldatok, táprudak, talajtakarók (fenyőkéreg, mulcs), muskátli virágföldek gyártása és forgalmazása.

www.florimo.hu
Fa virágláda készítés
Fa virágláda készítés
http://www.faviraglada.hu/

Fa virágláda, virágfuttató, apácarács, pergola készítése, egyedi méretekben is, intézmények, cégek, magánszemélyek részére. Első osztályú alapanyagokból, a megrendelő igényei szerint.

www.faviraglada.hu
Fábián virágkertészet, Kelebia
Fábián virágkertészet, Kelebia
http://www.fabianviragkerteszet.hu/

Fábián Virágkertészeti Bt., Cím: Kelebia, 6423 Árpád út 14/a. Virágtermesztés 2500 m2-en. Tavasztól őszig folyamatosan kínáljuk virágainkat: árvácska, boglárka, primula, muskátli, begónia, petúnia, egynyáriak, évelők és balkon növények. Forgalmazunk műanyag cserepeket, virágföldet, tőzeg keveréket és natúr tőzeget.

www.fabianviragkerteszet.hu
Szobanövények
Szobanövények
http://szobanoveny.wyw.hu/

Lakásunk egyik dísze, nem vitás: a szobanövény. Levéldísznövények, egzotikus, virágzó, valamint mérgező szobanövények. Szobanövények ápolása, szaporítása, gondozása. Virágföld, kaspó, cserép, tápoldat vásárlás.

szobanoveny.wyw.hu
Kert, kertészkedés
Kert, kertészkedés
http://kert.wyw.hu/

Egy szép kert, otthonunk ékessége. Kertépítés, gondozás, haszonnövények, dísznövények, fűszernövények, kertészetek, faiskolák, kerti bútorok, építmények. Legyen szép kerted!

kert.wyw.hu
Kertépítés és tervezés
Kertépítés és tervezés
http://kertepites.wyw.hu/

Kertépítés, tervezés és fenntartás. Kertépítés saját kezűleg, vagy szakember segítségével. Térkövezés, füvesítés, öntözőrendszer telepítés, üvegházak, sziklakertek, kerti bútorok és építmények.

kertepites.wyw.hu
Citromillatú muskátli
Citromillatú muskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-crispum/citromillatu-muskatli/

Botanikaland: Citromillatú muskátli (Pelargonium Crispum), levelét szétdörzsölve citrus illatot áraszt. Virágzata nem annyira dekoratív mint a többi fajé, de aromás illata és szúnyogűző hatása miatt kellemes a balkonon.

www.botanikaland.hu
Közönséges muskátli
Közönséges muskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-zonale/kozonseges-muskatli/

Botanikaland növényismertetője: Közönséges muskátli, latinul:(Pelargonium Zonale) avagy kerti/álló muskátli őshazája dél-Afrika, az 1600 években jutott el Európába. Hazánkban törtelen a népszerűsége. Színváltozatok: piros, fehér, rózsaszín, lazacszín. Jól bírja a nyári forróságot, különösen romantikus hangulatot áraszt fa dézsákba ültetve, esetleg lecsüngő levéldísznövényekkel társítva.

www.botanikaland.hu
Futómuskátli
Futómuskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-peltatum/futomuskatli/

Botanikaland virágismertető: Futómuskátli avagy latinul(Pelargonium Peltatum) évelő muskátli faj, csodás virágzuhatagát mindenki szereti. Balkonládákban, függő kosarakban jól mutat. Megfelelő gondozással, tápanyagokkal hosszan virágzik. Színek: piros, bordó, fehér, rózsaszín.

www.botanikaland.hu
Angol muskátli
Angol muskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-grandiflorum/angol-muskatli/

Botanikaland ismertető: Angol muskátli (Latinul: Pelargonium Grandiflorum): érzékenyebb a közönséges muskátlinál, szélvédett, árnyékosabb helyet kedveli. Ugyanakkor cifra, cirmos virágai csodás látványt nyújtanak.

www.botanikaland.hu
Növényvilág
Növényvilág
http://novenyvilag.wyw.hu/

Növényvilágunk: Növények A-tól, Z-ig. Haszonnövények, gyümölcstermők, fűszer és gyógynövények, dísznövények, gyomnövények, védett növények, növényhatározók.

novenyvilag.wyw.hu
Dalmát gólyaorr
Dalmát gólyaorr
http://www.botanikaland.hu/geranium-dalmaticum/dalmat-golyaorr/

Botanikaland növényismertetője: Dalmát gólyaorr (Geranium Dalmaticum) a Balkán félsziget őshonos évelő növénye, könnyen nevelhető, mely napra és félárnyékba is ültethető. Változatai: fehér és rózsaszín. Alkalmas kerti utak mellé, sziklakertekbe vagy kavicságyba.

www.botanikaland.hu
Illatos gólyaorr
Illatos gólyaorr
http://www.botanikaland.hu/geranium-macrorrhizum/illatos-golyaorr/

Illatos gólyaorr (Geranium Macrorrhizum) virágismertető. Ideális növény mindazok számára, akiknek nincs sok idejük, ugyanis kevés gondozást igényelnek. Viszonylag gyorsan terjed, a gyomokat is képes elnyomni. Hajtásuk bárhol képes magátol legyökerezni. Színváltozatok: fehér, rózsaszín, lilás rózsaszín.

www.botanikaland.hu
Piros gólyaorr - gondozása, szaporítása
Piros gólyaorr - gondozása, szaporítása
http://www.botanikaland.hu/geranium-sanguineum/piros-golyaorr/

Virágismertető: Piros gólyaorr (Geranium Sanguineum) A golyaorrfélék nemzetségébe tartozik, melyek igen hálás és igénytelen évelők. Nevével ellentétben inkább ciklámen színű a virága. Levelei szőrösek, jellegzetesen aromás illatúak. Magassága kb. 30 cm, kerti utak mentén, sűrűn ültetve mutat szépen.

www.botanikaland.hu
Muskátli a wikipédián
Muskátli a wikipédián
http://hu.wikipedia.org/wiki/Musk%C3%A1tli

Muskátli (Pelargonium) Dél-Afrikában őshonos, fénykedvelő, népszerű virág, nincs is olyan kert ahol ne lenne. Levelei megdörzsölve fűszeres, muskotályos illatot árasztanak.

hu.wikipedia.org
Rózsamuskátli (Pelargonium graveolens)
Rózsamuskátli (Pelargonium graveolens)
http://antalvali.com/geranium-pelargonium-graveolens.html

Nemcsak szép, de fontosak a parfümipar számára is. Régen a kolera, vérhas és csonttörések ellen használták. A nők körében különösen hasznosnak bizonyult a menstruációs tünetek, fájdalmak és a menopauza kezelésében. Illata a rózsáéra hasonlít, ezért szokták gerániumrózsának is nevezni.

antalvali.com
BlueBerry Geránium illóolaj (Rózsamuskátli)
BlueBerry Geránium illóolaj (Rózsamuskátli)
http://bionom.hu/biobolt/aromaterapia/illoolajok-egyeb-celre/geranium-illool ...

A Blueberry illóolajak 100%-ban természetesek, magyar fejlesztésűek és gyártmányúak. Nem csak a csodálatos illatukat élvezheted belégzésük során, hanem a tüdődbe kerülve felszívódik és a véráramba kerülve fejti ki jótékony hatását. Hatásai: Antidepresszáns, fertőzésgátló, dezodoráló, Összehúzó, hegesítő, Vérzéscsillapító, tonizáló, sebgyógyító, enyhíti a szorongást, félelmet, a feszültséget, csökkenti a vérnyomást, jókedvre derít.

bionom.hu
Fito Tápoldat: dús virágzás
Fito Tápoldat: dús virágzás
http://www.fito.hu/muskatlik---voros-szenvedely.html

Egy szép muskátli képes bármilyen erkélyt, ablakpárkányt csodás színekbe öltöztetni áprilistól egészen szeptemberig. A nálunk elterjedt muskátliknak két fő típusa van: a kerti muskátli és a futó muskátli. de számos más faj is létezik, amelyek újraírják a muskátlik fogalmát. Közkedveltek a citromillatú muskátlik (Pelargonium odoratissimum) és az almaillatú muskátlik (Pelargonium fragrans) is. Színben és illatban egyaránt verhetetlen a rózsamuskátli (Pelargonium graveolens), amely hamisítatlan rózsaillatot áraszt. Csak jó minőségű termőtalajban, folyamatos tápanyag-utánpótlás mellett várhatunk bőséges és folyamatos virágzást! Ezért májustól augusztus végéig 5-6 naponta adagoljuk a muskátlikra specializálódott Fito tápoldatot az öntözővízhez, amely magas káliumtartalma miatt biztosítja a folyamatos, dús virágzást és a ragyogó virágszíneket.

www.fito.hu
Fito önadagolós tápoldat
Fito önadagolós tápoldat
http://www.fito.hu/onadagolos-tapoldatok.html

Ezek a termékek, hosszú időn keresztül táplálják a növényeket a túladagolás veszélye nélkül. A tápelemek megfelelő ütemben, csepegve kerülnek a földbe.

www.fito.hu
Fito növényvédő szerek
Fito növényvédő szerek
http://www.fito.hu/novenyvedo-szerek.html

Fito növényvédő szerek: Fito levéltetű elleni és pajzstetű elleni Aerosol. A szert növényeken élősködő rovarok irtására fejlesztettek ki.

www.fito.hu
Almaillatú muskátli (Pelargonium Fragrans)
Almaillatú muskátli (Pelargonium Fragrans)
http://www.plant-and-flower-guide.com/pelargonium-fragrans.html

Pelargonium Fragrans ismertetője angolul. Több változata, hibridje van: almaillatú, szerecsendió, édes gyümölcsös illatú...

www.plant-and-flower-guide.com
Starkl - balkonnövények, muskátlik
Starkl - balkonnövények, muskátlik
http://www.starkl.hu/balkonn-venyek/

Starkl online webáruház balkonnövény kínálatában: álló muskátlik, rózsamuskátli, Tiroli muskátlik, futómuskátli. Online rendelés, házhozszállítás.

www.starkl.hu
Sieberz - Balkonvirágok és muskátlik
Sieberz - Balkonvirágok és muskátlik
http://www.sieberz.hu/csoport/muskatli/

Sieberz Növényküldő Kft., 2100 Gödöllő, Jázmin utca 1. - Otthonába szállítják a legszebb növényeket! Muskátlik széles választéka, rengeteg muskátli fajta megtalálható a kínálatukban. Mindezeken kívül rendelhet egyéb növényeket, virágokat, gyümölcsfákat, cserjéket, virághagymát, sövényeket és még sorolhatnám...Az oldalon hasznos tanácsokat kaphat szakértőtől.

www.sieberz.hu
Sieberz: virágládák, cserepek
Sieberz: virágládák, cserepek
http://www.sieberz.hu/csoport/viragedenyek-ladak-cserepek/

Sieberz webáruház - Virágedények, virágládák, cserepek, ládatartók, függőcserép és kaspó. Rendelje meg kényelmesen otthonából.

www.sieberz.hu
Wikipédia: Gólyaorrfélék
Wikipédia: Gólyaorrfélék
http://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3lyaorrf%C3%A9l%C3%A9k

A gólyaorrfélék (Geraniaceae) a gólyaorrvirágúak (Geraniales) rendjébe tartozó növénycsalád. A gólyaorrfélék levelei szórt állásúak, tagoltak, általában mirigyszőrök borítják. Ezekben a mirigyszőrökben termelődnek a növények (például muskátli) jellegzetes illatát adó illóolajok...

hu.wikipedia.org
Wikipédia: Gólyaorr
Wikipédia: Gólyaorr
http://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3lyaorr

A gólyaorrok nemzetsége egyaránt tartalmaz egyéves, kétéves és évelő növényfajokat is. A nemzetségbe 414 faj tartozik, melyek listáját megtaláljuk az oldalon.

hu.wikipedia.org
Polc.hu - Muskátlik
Polc.hu - Muskátlik
http://www.polc.hu/konyv/muskatlik/711715/

Polc.hu könyvajánló - Kertünk növényei sorozat: Muskátlik. Cser kiadó, szerzők: Honfi Péter, Szántó Matild, Tillyné Mándy Andrea. A könyv betekintést nyújt e több évszázados múltra visszatekintő kultúrnövény történetébe, botanikájába, és útmutatást ad a szaporítás és termesztés korszerű és hagyományos módszereihez.

www.polc.hu
A balkon- és dézsás növények titkos élete
A balkon- és dézsás növények titkos élete
http://www.polc.hu/konyv/a_balkon_es_dezsas_novenyek_titkos_elete/724230/

Polc.hu könyvajánló: A balkon- és dézsás növények titkos élete. (Cser kiadó, Czauner Péter)

www.polc.hu
Gerbár József: A muskátli
Gerbár József: A muskátli
http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=a-muskatli&ID=102253

www.antikvarium.hu könyvajánló - Gerbár József: A muskátli. Dél-afrikai származása ellenére jellegzetesen magyar növény. Fogalma egybeforrott a magyar néphagyományokkal: Népdalok, díszítőmotívumok, parasztkertek őrzik múltját...

www.antikvarium.hu
A magyarság virágai
A magyarság virágai
http://www.libri.hu/konyv/narancsik_krisztina.a-magyarsag-viragai.html

www.libri.hu könyvajánló - A magyarság virágai (Képes virágkalauz Rapaics Rajmund nyomán) Virágos ablakainkat mióta ékesíti az illatos muskátli?...A magyarság legismertebb, ma is kedvelt virágzó növényeit gyűjtöttük itt csokorba. Ahogy mondani szokás a teljesség igénye nélkül. Viszont mindannyiunk gyönyörűségére.

www.libri.hu
Sulyok Mária: Virágos ablakok, erkélyek és tetőkertek
Sulyok Mária: Virágos ablakok, erkélyek és tetőkertek
http://www.libri.hu/konyv/sulyok_maria.viragos-ablakok-erkelyek-es-tetokerte ...

Libri.hu könyvajánló - Sulyok Mária: Virágos ablakok, erkélyek és tetőkertek. A kiskert, a hétvégi telek mellett, vagy annak híján - sokan lelik örömüket az ablakládába ültetett növények évszakonkénti változatosságában, tavasszal a jácint, a tulipán vagy a krókusz, nyáron a muskátli, a begónia és a petúnia, ősszel a csillagvirág vagy a szépecske virágzásában. Az erkély- és teraszkertek a városi emberek kertjei, de sajnos még kevés városlakóé...

www.libri.hu
Muskátli háttérképek
Muskátli háttérképek
http://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/muskatli

kepguru.hu - Muskátli, szép muskátlis háttérképek bőséges választéka.

kepguru.hu
képek, fotók
képek, fotók
http://kepguru.hu/foto/17153/muskatli

Muskátli fotók, fényképek, háttérképek a képguru.hu oldalán.

kepguru.hu
Képek muskátlikról
Képek muskátlikról
http://www.florateka.hu/m_kepek.html

www.florateka.hu - Képek muskátlikról: tiroli muskátlik teraszon, tereken, hagyományos muskátlik.

www.florateka.hu
Növényeink: képtár
Növényeink: képtár
http://www.novenyeink.hu/galeria-topmenu-65.html?func=detail&id=354

www.novenyeink.hu képtára: Muskátli képek és fotók a képgalériában.

www.novenyeink.hu
Muskátli címkéjű fotók, képek
Muskátli címkéjű fotók, képek
http://indafoto.hu/tag/musk%C3%A1tli

Muskátli címkéjű fotók, képek az indafoto.hu fotómegosztó oldalon.

indafoto.hu
Őshonos muskátli
Őshonos muskátli
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Pelargonium_sp3.JPG

Őshonos muskátli (Pelargonium crithmifolium) a dél-afrikai Namaqualand-ban.

hu.wikipedia.org
Rózsamuskátli fotó
Rózsamuskátli fotó
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Pelargonium_graveolens_2.jpg

Pelargonium graveolens - Rózsamuskátli fotó a wikipédián.

hu.wikipedia.org
Kertpont: A muskátli
Kertpont: A muskátli
http://kertpont.hu/index.php?menu=cikk&CId=121

A világon nagyjából 250 muskátlifaj létezik, melyek legtöbbje dél-Afrikából, Fokföldről származik. Hazánkban elsősorban a kerti és futó muskátli a népszerű, de sok más faj is forgalomban van. Muskátlifajok ismertetése, gondozása, igényei a kertpont.hu oldalán.

kertpont.hu
Balkon virágkertészet, Jászberény
Balkon virágkertészet, Jászberény
http://balkonvirag.ewk.hu/

A jászberényi Balkon Virágkertészet mostanra nem csak magánszemélyek, de számos közép magyarországi viszonteladó számára is kínálja szemet gyönyörködtető egynyári növényeit. A palántákat és a dugványokat hosszú évek óta Hollandiából, illetve Németországból szerzi be a kertészet. Virágládák beültetése: akár hozott akár nálunk vásárolt virágládákba, igény szerint beültetünk. Kínálatunk: árvácska, muskátli, primula, krizantém...Aki a virágot szereti...Keresse kertészetünket!

balkonvirag.ewk.hu
Florimo tápoldat, táprúd
Florimo tápoldat, táprúd
http://www.florimo.hu/termekeink/taprudak/

Florimo muskátli, balkonnövény tápoldatok, táprudak, talajtakarók (fenyőkéreg, mulcs), muskátli virágföldek gyártása és forgalmazása.

www.florimo.hu
Fa virágláda készítés
Fa virágláda készítés
http://www.faviraglada.hu/

Fa virágláda, virágfuttató, apácarács, pergola készítése, egyedi méretekben is, intézmények, cégek, magánszemélyek részére. Első osztályú alapanyagokból, a megrendelő igényei szerint.

www.faviraglada.hu
Fábián virágkertészet, Kelebia
Fábián virágkertészet, Kelebia
http://www.fabianviragkerteszet.hu/

Fábián Virágkertészeti Bt., Cím: Kelebia, 6423 Árpád út 14/a. Virágtermesztés 2500 m2-en. Tavasztól őszig folyamatosan kínáljuk virágainkat: árvácska, boglárka, primula, muskátli, begónia, petúnia, egynyáriak, évelők és balkon növények. Forgalmazunk műanyag cserepeket, virágföldet, tőzeg keveréket és natúr tőzeget.

www.fabianviragkerteszet.hu
Szobanövények
Szobanövények
http://szobanoveny.wyw.hu/

Lakásunk egyik dísze, nem vitás: a szobanövény. Levéldísznövények, egzotikus, virágzó, valamint mérgező szobanövények. Szobanövények ápolása, szaporítása, gondozása. Virágföld, kaspó, cserép, tápoldat vásárlás.

szobanoveny.wyw.hu
Kert, kertészkedés
Kert, kertészkedés
http://kert.wyw.hu/

Egy szép kert, otthonunk ékessége. Kertépítés, gondozás, haszonnövények, dísznövények, fűszernövények, kertészetek, faiskolák, kerti bútorok, építmények. Legyen szép kerted!

kert.wyw.hu
Kertépítés és tervezés
Kertépítés és tervezés
http://kertepites.wyw.hu/

Kertépítés, tervezés és fenntartás. Kertépítés saját kezűleg, vagy szakember segítségével. Térkövezés, füvesítés, öntözőrendszer telepítés, üvegházak, sziklakertek, kerti bútorok és építmények.

kertepites.wyw.hu
Citromillatú muskátli
Citromillatú muskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-crispum/citromillatu-muskatli/

Botanikaland: Citromillatú muskátli (Pelargonium Crispum), levelét szétdörzsölve citrus illatot áraszt. Virágzata nem annyira dekoratív mint a többi fajé, de aromás illata és szúnyogűző hatása miatt kellemes a balkonon.

www.botanikaland.hu
Közönséges muskátli
Közönséges muskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-zonale/kozonseges-muskatli/

Botanikaland növényismertetője: Közönséges muskátli, latinul:(Pelargonium Zonale) avagy kerti/álló muskátli őshazája dél-Afrika, az 1600 években jutott el Európába. Hazánkban törtelen a népszerűsége. Színváltozatok: piros, fehér, rózsaszín, lazacszín. Jól bírja a nyári forróságot, különösen romantikus hangulatot áraszt fa dézsákba ültetve, esetleg lecsüngő levéldísznövényekkel társítva.

www.botanikaland.hu
Futómuskátli
Futómuskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-peltatum/futomuskatli/

Botanikaland virágismertető: Futómuskátli avagy latinul(Pelargonium Peltatum) évelő muskátli faj, csodás virágzuhatagát mindenki szereti. Balkonládákban, függő kosarakban jól mutat. Megfelelő gondozással, tápanyagokkal hosszan virágzik. Színek: piros, bordó, fehér, rózsaszín.

www.botanikaland.hu
Angol muskátli
Angol muskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-grandiflorum/angol-muskatli/

Botanikaland ismertető: Angol muskátli (Latinul: Pelargonium Grandiflorum): érzékenyebb a közönséges muskátlinál, szélvédett, árnyékosabb helyet kedveli. Ugyanakkor cifra, cirmos virágai csodás látványt nyújtanak.

www.botanikaland.hu
Növényvilág
Növényvilág
http://novenyvilag.wyw.hu/

Növényvilágunk: Növények A-tól, Z-ig. Haszonnövények, gyümölcstermők, fűszer és gyógynövények, dísznövények, gyomnövények, védett növények, növényhatározók.

novenyvilag.wyw.hu
Dalmát gólyaorr
Dalmát gólyaorr
http://www.botanikaland.hu/geranium-dalmaticum/dalmat-golyaorr/

Botanikaland növényismertetője: Dalmát gólyaorr (Geranium Dalmaticum) a Balkán félsziget őshonos évelő növénye, könnyen nevelhető, mely napra és félárnyékba is ültethető. Változatai: fehér és rózsaszín. Alkalmas kerti utak mellé, sziklakertekbe vagy kavicságyba.

www.botanikaland.hu
Illatos gólyaorr
Illatos gólyaorr
http://www.botanikaland.hu/geranium-macrorrhizum/illatos-golyaorr/

Illatos gólyaorr (Geranium Macrorrhizum) virágismertető. Ideális növény mindazok számára, akiknek nincs sok idejük, ugyanis kevés gondozást igényelnek. Viszonylag gyorsan terjed, a gyomokat is képes elnyomni. Hajtásuk bárhol képes magátol legyökerezni. Színváltozatok: fehér, rózsaszín, lilás rózsaszín.

www.botanikaland.hu
Piros gólyaorr - gondozása, szaporítása
Piros gólyaorr - gondozása, szaporítása
http://www.botanikaland.hu/geranium-sanguineum/piros-golyaorr/

Virágismertető: Piros gólyaorr (Geranium Sanguineum) A golyaorrfélék nemzetségébe tartozik, melyek igen hálás és igénytelen évelők. Nevével ellentétben inkább ciklámen színű a virága. Levelei szőrösek, jellegzetesen aromás illatúak. Magassága kb. 30 cm, kerti utak mentén, sűrűn ültetve mutat szépen.

www.botanikaland.hu
Muskátli a wikipédián
Muskátli a wikipédián
http://hu.wikipedia.org/wiki/Musk%C3%A1tli

Muskátli (Pelargonium) Dél-Afrikában őshonos, fénykedvelő, népszerű virág, nincs is olyan kert ahol ne lenne. Levelei megdörzsölve fűszeres, muskotályos illatot árasztanak.

hu.wikipedia.org
Rózsamuskátli (Pelargonium graveolens)
Rózsamuskátli (Pelargonium graveolens)
http://antalvali.com/geranium-pelargonium-graveolens.html

Nemcsak szép, de fontosak a parfümipar számára is. Régen a kolera, vérhas és csonttörések ellen használták. A nők körében különösen hasznosnak bizonyult a menstruációs tünetek, fájdalmak és a menopauza kezelésében. Illata a rózsáéra hasonlít, ezért szokták gerániumrózsának is nevezni.

antalvali.com
BlueBerry Geránium illóolaj (Rózsamuskátli)
BlueBerry Geránium illóolaj (Rózsamuskátli)
http://bionom.hu/biobolt/aromaterapia/illoolajok-egyeb-celre/geranium-illool ...

A Blueberry illóolajak 100%-ban természetesek, magyar fejlesztésűek és gyártmányúak. Nem csak a csodálatos illatukat élvezheted belégzésük során, hanem a tüdődbe kerülve felszívódik és a véráramba kerülve fejti ki jótékony hatását. Hatásai: Antidepresszáns, fertőzésgátló, dezodoráló, Összehúzó, hegesítő, Vérzéscsillapító, tonizáló, sebgyógyító, enyhíti a szorongást, félelmet, a feszültséget, csökkenti a vérnyomást, jókedvre derít.

bionom.hu
Fito Tápoldat: dús virágzás
Fito Tápoldat: dús virágzás
http://www.fito.hu/muskatlik---voros-szenvedely.html

Egy szép muskátli képes bármilyen erkélyt, ablakpárkányt csodás színekbe öltöztetni áprilistól egészen szeptemberig. A nálunk elterjedt muskátliknak két fő típusa van: a kerti muskátli és a futó muskátli. de számos más faj is létezik, amelyek újraírják a muskátlik fogalmát. Közkedveltek a citromillatú muskátlik (Pelargonium odoratissimum) és az almaillatú muskátlik (Pelargonium fragrans) is. Színben és illatban egyaránt verhetetlen a rózsamuskátli (Pelargonium graveolens), amely hamisítatlan rózsaillatot áraszt. Csak jó minőségű termőtalajban, folyamatos tápanyag-utánpótlás mellett várhatunk bőséges és folyamatos virágzást! Ezért májustól augusztus végéig 5-6 naponta adagoljuk a muskátlikra specializálódott Fito tápoldatot az öntözővízhez, amely magas káliumtartalma miatt biztosítja a folyamatos, dús virágzást és a ragyogó virágszíneket.

www.fito.hu
Fito önadagolós tápoldat
Fito önadagolós tápoldat
http://www.fito.hu/onadagolos-tapoldatok.html

Ezek a termékek, hosszú időn keresztül táplálják a növényeket a túladagolás veszélye nélkül. A tápelemek megfelelő ütemben, csepegve kerülnek a földbe.

www.fito.hu
Fito növényvédő szerek
Fito növényvédő szerek
http://www.fito.hu/novenyvedo-szerek.html

Fito növényvédő szerek: Fito levéltetű elleni és pajzstetű elleni Aerosol. A szert növényeken élősködő rovarok irtására fejlesztettek ki.

www.fito.hu
Almaillatú muskátli (Pelargonium Fragrans)
Almaillatú muskátli (Pelargonium Fragrans)
http://www.plant-and-flower-guide.com/pelargonium-fragrans.html

Pelargonium Fragrans ismertetője angolul. Több változata, hibridje van: almaillatú, szerecsendió, édes gyümölcsös illatú...

www.plant-and-flower-guide.com
Starkl - balkonnövények, muskátlik
Starkl - balkonnövények, muskátlik
http://www.starkl.hu/balkonn-venyek/

Starkl online webáruház balkonnövény kínálatában: álló muskátlik, rózsamuskátli, Tiroli muskátlik, futómuskátli. Online rendelés, házhozszállítás.

www.starkl.hu
Sieberz - Balkonvirágok és muskátlik
Sieberz - Balkonvirágok és muskátlik
http://www.sieberz.hu/csoport/muskatli/

Sieberz Növényküldő Kft., 2100 Gödöllő, Jázmin utca 1. - Otthonába szállítják a legszebb növényeket! Muskátlik széles választéka, rengeteg muskátli fajta megtalálható a kínálatukban. Mindezeken kívül rendelhet egyéb növényeket, virágokat, gyümölcsfákat, cserjéket, virághagymát, sövényeket és még sorolhatnám...Az oldalon hasznos tanácsokat kaphat szakértőtől.

www.sieberz.hu
Sieberz: virágládák, cserepek
Sieberz: virágládák, cserepek
http://www.sieberz.hu/csoport/viragedenyek-ladak-cserepek/

Sieberz webáruház - Virágedények, virágládák, cserepek, ládatartók, függőcserép és kaspó. Rendelje meg kényelmesen otthonából.

www.sieberz.hu
Wikipédia: Gólyaorrfélék
Wikipédia: Gólyaorrfélék
http://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3lyaorrf%C3%A9l%C3%A9k

A gólyaorrfélék (Geraniaceae) a gólyaorrvirágúak (Geraniales) rendjébe tartozó növénycsalád. A gólyaorrfélék levelei szórt állásúak, tagoltak, általában mirigyszőrök borítják. Ezekben a mirigyszőrökben termelődnek a növények (például muskátli) jellegzetes illatát adó illóolajok...

hu.wikipedia.org
Wikipédia: Gólyaorr
Wikipédia: Gólyaorr
http://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3lyaorr

A gólyaorrok nemzetsége egyaránt tartalmaz egyéves, kétéves és évelő növényfajokat is. A nemzetségbe 414 faj tartozik, melyek listáját megtaláljuk az oldalon.

hu.wikipedia.org
Polc.hu - Muskátlik
Polc.hu - Muskátlik
http://www.polc.hu/konyv/muskatlik/711715/

Polc.hu könyvajánló - Kertünk növényei sorozat: Muskátlik. Cser kiadó, szerzők: Honfi Péter, Szántó Matild, Tillyné Mándy Andrea. A könyv betekintést nyújt e több évszázados múltra visszatekintő kultúrnövény történetébe, botanikájába, és útmutatást ad a szaporítás és termesztés korszerű és hagyományos módszereihez.

www.polc.hu
A balkon- és dézsás növények titkos élete
A balkon- és dézsás növények titkos élete
http://www.polc.hu/konyv/a_balkon_es_dezsas_novenyek_titkos_elete/724230/

Polc.hu könyvajánló: A balkon- és dézsás növények titkos élete. (Cser kiadó, Czauner Péter)

www.polc.hu
Gerbár József: A muskátli
Gerbár József: A muskátli
http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=a-muskatli&ID=102253

www.antikvarium.hu könyvajánló - Gerbár József: A muskátli. Dél-afrikai származása ellenére jellegzetesen magyar növény. Fogalma egybeforrott a magyar néphagyományokkal: Népdalok, díszítőmotívumok, parasztkertek őrzik múltját...

www.antikvarium.hu
A magyarság virágai
A magyarság virágai
http://www.libri.hu/konyv/narancsik_krisztina.a-magyarsag-viragai.html

www.libri.hu könyvajánló - A magyarság virágai (Képes virágkalauz Rapaics Rajmund nyomán) Virágos ablakainkat mióta ékesíti az illatos muskátli?...A magyarság legismertebb, ma is kedvelt virágzó növényeit gyűjtöttük itt csokorba. Ahogy mondani szokás a teljesség igénye nélkül. Viszont mindannyiunk gyönyörűségére.

www.libri.hu
Sulyok Mária: Virágos ablakok, erkélyek és tetőkertek
Sulyok Mária: Virágos ablakok, erkélyek és tetőkertek
http://www.libri.hu/konyv/sulyok_maria.viragos-ablakok-erkelyek-es-tetokerte ...

Libri.hu könyvajánló - Sulyok Mária: Virágos ablakok, erkélyek és tetőkertek. A kiskert, a hétvégi telek mellett, vagy annak híján - sokan lelik örömüket az ablakládába ültetett növények évszakonkénti változatosságában, tavasszal a jácint, a tulipán vagy a krókusz, nyáron a muskátli, a begónia és a petúnia, ősszel a csillagvirág vagy a szépecske virágzásában. Az erkély- és teraszkertek a városi emberek kertjei, de sajnos még kevés városlakóé...

www.libri.hu
Muskátli háttérképek
Muskátli háttérképek
http://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/muskatli

kepguru.hu - Muskátli, szép muskátlis háttérképek bőséges választéka.

kepguru.hu
képek, fotók
képek, fotók
http://kepguru.hu/foto/17153/muskatli

Muskátli fotók, fényképek, háttérképek a képguru.hu oldalán.

kepguru.hu
Képek muskátlikról
Képek muskátlikról
http://www.florateka.hu/m_kepek.html

www.florateka.hu - Képek muskátlikról: tiroli muskátlik teraszon, tereken, hagyományos muskátlik.

www.florateka.hu
Növényeink: képtár
Növényeink: képtár
http://www.novenyeink.hu/galeria-topmenu-65.html?func=detail&id=354

www.novenyeink.hu képtára: Muskátli képek és fotók a képgalériában.

www.novenyeink.hu
Muskátli címkéjű fotók, képek
Muskátli címkéjű fotók, képek
http://indafoto.hu/tag/musk%C3%A1tli

Muskátli címkéjű fotók, képek az indafoto.hu fotómegosztó oldalon.

indafoto.hu
Őshonos muskátli
Őshonos muskátli
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Pelargonium_sp3.JPG

Őshonos muskátli (Pelargonium crithmifolium) a dél-afrikai Namaqualand-ban.

hu.wikipedia.org
Rózsamuskátli fotó
Rózsamuskátli fotó
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Pelargonium_graveolens_2.jpg

Pelargonium graveolens - Rózsamuskátli fotó a wikipédián.

hu.wikipedia.org
Oldal leírása
muskatli.wyw.hu: A muskátli (Pelargonium) az egyik legkedveltebb virágunk. Népszerű, mert szép és könnyű gondozni. Muskátli fajták ismertetése, gondozásuk télen és nyáron, szaporításuk, teleltetésük, jellemző kártevői és betegségei. Muskátli, muskátliföld vásárlás, kertészetek.
Gyűjteményünkben 113 válogatott muskátli témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 113 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 11847