Top 40 legtöbb szavazattal rendelkező link > Muskátli - wyw.hu

Szponzorált linkek
Balkon virágkertészet, Jászberény
https://balkonvirag.ewk.hu/

A jászberényi Balkon Virágkertészet mostanra nem csak magánszemélyek, de számos közép magyarországi viszonteladó számára is kínálja szemet gyönyörködtető egynyári növényeit. A palántákat és a dugványokat hosszú évek óta Hollandiából, illetve Németországból szerzi be a kertészet. Virágládák beültetése: akár hozott akár nálunk vásárolt virágládákba, igény szerint beültetünk. Kínálatunk: árvácska, muskátli, primula, krizantém...Aki a virágot szereti...Keresse kertészetünket!

Balkon virágkertészet, Jászberény
Florimo tápoldat, táprúd
http://www.florimo.hu/termekeink/taprudak/

Florimo muskátli, balkonnövény tápoldatok, táprudak, talajtakarók (fenyőkéreg, mulcs), muskátli virágföldek gyártása és forgalmazása.

Florimo tápoldat, táprúd
Fa virágláda készítés
http://www.faviraglada.hu/

Fa virágláda, virágfuttató, apácarács, pergola készítése, egyedi méretekben is, intézmények, cégek, magánszemélyek részére. Első osztályú alapanyagokból, a megrendelő igényei szerint.

Fa virágláda készítés
A megújulás csodája
http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/aprilis/muskatli.html

Bálint gazda tanácsai. A megújulás csodája: a muskátli. Az egyik legkedveltebb virágaink közé tartozik, mert változatosak, mutatósak, egyszerű a gondozásuk, a szaporításuk és a teleltetésük is, de a nyár elejétől az őszi fagyokig folyamatosan virágoznak, nagy örömünkre.

A megújulás csodája
Szobanövények
http://szobanoveny.wyw.hu/

Lakásunk egyik dísze, nem vitás: a szobanövény. Levéldísznövények, egzotikus, virágzó, valamint mérgező szobanövények. Szobanövények ápolása, szaporítása, gondozása. Virágföld, kaspó, cserép, tápoldat vásárlás.

Szobanövények
Kert, kertészkedés
http://kert.wyw.hu/

Egy szép kert, otthonunk ékessége. Kertépítés, gondozás, haszonnövények, dísznövények, fűszernövények, kertészetek, faiskolák, kerti bútorok, építmények. Legyen szép kerted!

Kert, kertészkedés
Kertépítés és tervezés
http://kertepites.wyw.hu/

Kertépítés, tervezés és fenntartás. Kertépítés saját kezűleg, vagy szakember segítségével. Térkövezés, füvesítés, öntözőrendszer telepítés, üvegházak, sziklakertek, kerti bútorok és építmények.

Kertépítés és tervezés
Citromillatú muskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-crispum/citromillatu-muskatli/

Botanikaland: Citromillatú muskátli (Pelargonium Crispum), levelét szétdörzsölve citrus illatot áraszt. Virágzata nem annyira dekoratív mint a többi fajé, de aromás illata és szúnyogűző hatása miatt kellemes a balkonon.

Citromillatú muskátli
Közönséges muskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-zonale/kozonseges-muskatli/

Botanikaland növényismertetője: Közönséges muskátli, latinul:(Pelargonium Zonale) avagy kerti/álló muskátli őshazája dél-Afrika, az 1600 években jutott el Európába. Hazánkban törtelen a népszerűsége. Színváltozatok: piros, fehér, rózsaszín, lazacszín. Jól bírja a nyári forróságot, különösen romantikus hangulatot áraszt fa dézsákba ültetve, esetleg lecsüngő levéldísznövényekkel társítva.

Közönséges muskátli
Futómuskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-peltatum/futomuskatli/

Botanikaland virágismertető: Futómuskátli avagy latinul(Pelargonium Peltatum) évelő muskátli faj, csodás virágzuhatagát mindenki szereti. Balkonládákban, függő kosarakban jól mutat. Megfelelő gondozással, tápanyagokkal hosszan virágzik. Színek: piros, bordó, fehér, rózsaszín.

Futómuskátli
Angol muskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-grandiflorum/angol-muskatli/

Botanikaland ismertető: Angol muskátli (Latinul: Pelargonium Grandiflorum): érzékenyebb a közönséges muskátlinál, szélvédett, árnyékosabb helyet kedveli. Ugyanakkor cifra, cirmos virágai csodás látványt nyújtanak.

Angol muskátli
Növényvilág
http://novenyvilag.wyw.hu/

Növényvilágunk: Növények A-tól, Z-ig. Haszonnövények, gyümölcstermők, fűszer és gyógynövények, dísznövények, gyomnövények, védett növények, növényhatározók.

Növényvilág
Dalmát gólyaorr
http://www.botanikaland.hu/geranium-dalmaticum/dalmat-golyaorr/

Botanikaland növényismertetője: Dalmát gólyaorr (Geranium Dalmaticum) a Balkán félsziget őshonos évelő növénye, könnyen nevelhető, mely napra és félárnyékba is ültethető. Változatai: fehér és rózsaszín. Alkalmas kerti utak mellé, sziklakertekbe vagy kavicságyba.

Dalmát gólyaorr
Illatos gólyaorr
http://www.botanikaland.hu/geranium-macrorrhizum/illatos-golyaorr/

Illatos gólyaorr (Geranium Macrorrhizum) virágismertető. Ideális növény mindazok számára, akiknek nincs sok idejük, ugyanis kevés gondozást igényelnek. Viszonylag gyorsan terjed, a gyomokat is képes elnyomni. Hajtásuk bárhol képes magátol legyökerezni. Színváltozatok: fehér, rózsaszín, lilás rózsaszín.

Illatos gólyaorr
Piros gólyaorr - gondozása, szaporítása
http://www.botanikaland.hu/geranium-sanguineum/piros-golyaorr/

Virágismertető: Piros gólyaorr (Geranium Sanguineum) A golyaorrfélék nemzetségébe tartozik, melyek igen hálás és igénytelen évelők. Nevével ellentétben inkább ciklámen színű a virága. Levelei szőrösek, jellegzetesen aromás illatúak. Magassága kb. 30 cm, kerti utak mentén, sűrűn ültetve mutat szépen.

Piros gólyaorr - gondozása, szaporítása
Muskátli a wikipédián
https://hu.wikipedia.org/wiki/Musk%C3%A1tli

Muskátli (Pelargonium) Dél-Afrikában őshonos, fénykedvelő, népszerű virág, nincs is olyan kert ahol ne lenne. Levelei megdörzsölve fűszeres, muskotályos illatot árasztanak.

Muskátli a wikipédián
Rózsamuskátli (Pelargonium graveolens)
http://antalvali.com/geranium-pelargonium-graveolens.html

Nemcsak szép, de fontosak a parfümipar számára is. Régen a kolera, vérhas és csonttörések ellen használták. A nők körében különösen hasznosnak bizonyult a menstruációs tünetek, fájdalmak és a menopauza kezelésében. Illata a rózsáéra hasonlít, ezért szokták gerániumrózsának is nevezni.

Rózsamuskátli (Pelargonium graveolens)
BlueBerry Geránium illóolaj (Rózsamuskátli)
https://bionom.hu/biobolt/aromaterapia/illoolajok-egyeb-celre/geranium-illoo ...

A Blueberry illóolajak 100%-ban természetesek, magyar fejlesztésűek és gyártmányúak. Nem csak a csodálatos illatukat élvezheted belégzésük során, hanem a tüdődbe kerülve felszívódik és a véráramba kerülve fejti ki jótékony hatását. Hatásai: Antidepresszáns, fertőzésgátló, dezodoráló, Összehúzó, hegesítő, Vérzéscsillapító, tonizáló, sebgyógyító, enyhíti a szorongást, félelmet, a feszültséget, csökkenti a vérnyomást, jókedvre derít.

BlueBerry Geránium illóolaj (Rózsamuskátli)
Almaillatú muskátli (Pelargonium Fragrans)
http://www.plant-and-flower-guide.com/pelargonium-fragrans.html

Pelargonium Fragrans ismertetője angolul. Több változata, hibridje van: almaillatú, szerecsendió, édes gyümölcsös illatú...

Almaillatú muskátli (Pelargonium Fragrans)
Sieberz - Balkonvirágok és muskátlik
http://www.sieberz.hu/csoport/muskatli/

Sieberz Növényküldő Kft., 2100 Gödöllő, Jázmin utca 1. - Otthonába szállítják a legszebb növényeket! Muskátlik széles választéka, rengeteg muskátli fajta megtalálható a kínálatukban. Mindezeken kívül rendelhet egyéb növényeket, virágokat, gyümölcsfákat, cserjéket, virághagymát, sövényeket és még sorolhatnám...Az oldalon hasznos tanácsokat kaphat szakértőtől.

Sieberz - Balkonvirágok és muskátlik
Wikipédia: Gólyaorrfélék
https://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3lyaorrf%C3%A9l%C3%A9k

A gólyaorrfélék (Geraniaceae) a gólyaorrvirágúak (Geraniales) rendjébe tartozó növénycsalád. A gólyaorrfélék levelei szórt állásúak, tagoltak, általában mirigyszőrök borítják. Ezekben a mirigyszőrökben termelődnek a növények (például muskátli) jellegzetes illatát adó illóolajok...

Wikipédia: Gólyaorrfélék
Wikipédia: Gólyaorr
https://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3lyaorr

A gólyaorrok nemzetsége egyaránt tartalmaz egyéves, kétéves és évelő növényfajokat is. A nemzetségbe 414 faj tartozik, melyek listáját megtaláljuk az oldalon.

Wikipédia: Gólyaorr
Polc.hu - Muskátlik
http://www.polc.hu/konyv/muskatlik/711715/

Polc.hu könyvajánló - Kertünk növényei sorozat: Muskátlik. Cser kiadó, szerzők: Honfi Péter, Szántó Matild, Tillyné Mándy Andrea. A könyv betekintést nyújt e több évszázados múltra visszatekintő kultúrnövény történetébe, botanikájába, és útmutatást ad a szaporítás és termesztés korszerű és hagyományos módszereihez.

Polc.hu - Muskátlik
Gerbár József: A muskátli
http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=a-muskatli&ID=102253

www.antikvarium.hu könyvajánló - Gerbár József: A muskátli. Dél-afrikai származása ellenére jellegzetesen magyar növény. Fogalma egybeforrott a magyar néphagyományokkal: Népdalok, díszítőmotívumok, parasztkertek őrzik múltját...

Gerbár József: A muskátli
Muskátli háttérképek
http://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/muskatli

kepguru.hu - Muskátli, szép muskátlis háttérképek bőséges választéka.

Muskátli háttérképek
képek, fotók
http://kepguru.hu/foto/17153/muskatli

Muskátli fotók, fényképek, háttérképek a képguru.hu oldalán.

képek, fotók
Képek muskátlikról
http://www.florateka.hu/m_kepek.html

www.florateka.hu - Képek muskátlikról: tiroli muskátlik teraszon, tereken, hagyományos muskátlik.

Képek muskátlikról
Növényeink: képtár
http://www.novenyeink.hu/galeria-topmenu-65.html?func=detail&id=354

www.novenyeink.hu képtára: Muskátli képek és fotók a képgalériában.

Növényeink: képtár
Muskátli címkéjű fotók, képek
http://indafoto.hu/tag/musk%C3%A1tli

Muskátli címkéjű fotók, képek az indafoto.hu fotómegosztó oldalon.

Muskátli címkéjű fotók, képek
Őshonos muskátli
https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Pelargonium_sp3.JPG

Őshonos muskátli (Pelargonium crithmifolium) a dél-afrikai Namaqualand-ban.

Őshonos muskátli
Rózsamuskátli fotó
https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Pelargonium_graveolens_2.jpg

Pelargonium graveolens - Rózsamuskátli fotó a wikipédián.

Rózsamuskátli fotó
Közönséges, kerti muskátli
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Pelargon.jpg

Közönséges, kerti, álló muskátli képe a wikipédián.

Közönséges, kerti muskátli
A golyaorr gyógyhatásai
http://napidoktor.hu/cikk/84.20910/Golyaorr-a-mielobbi-fogantatasert

A nehézszagú gólyaorr gyógyhatásai már több száz éve ismertek. Ennek bizonyítékául szolgál az a sok-sok név is, amellyel az idők folyamán ezt a gyógynövényt illették. Alkalmazása széleskörű. Elállítja a belső és külső vérzést. A növényből készített (legfeljebb 3 percig tartó) főzet kiválóan alkalmazható véres vizelet, vérzéssel kísért hasmenés, erős menstruáció, méhvérzés, esetleg vér felköhögése esetén. Aranyérre (megelőzésképpen is) érdemes kipróbálni a gólyaorros ülőfürdőt...

A golyaorr gyógyhatásai
Gólyaorrok
http://kiskertem.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1105422

A legelső gólyaorr, amihez az ember legelőször hozzájut a szomszéd túlszaporodott példányai révén, az az illatos gólyaorr (Geranium macrorrhizum). Nagyon igénytelen növénynek ismertem meg,inkább a félárnyékban érzi jól magát. Sarjakkal remekül szaporítható. Továbbá: piros gólyaorr (Geranium sanguineum), Mezei gólyaorr (Geranuim pratense), angol gólyaorr (Geranium cantabrigiense)...

Gólyaorrok
Erdei gólyaorr
http://www.terra.hu/haznov/htm/Geranium.sylvaticum.html

Növényismertető: Erdei gólyaorr (Geranium sylvaticum L.) Élőhelye: Magashegyi réteken, vágásokban. Virágzása: június, július.

Erdei gólyaorr
Alpesi gólyaorr
http://levanto.gportal.hu/gindex.php?pg=24300658

Alpesi gólyaorr (Geranium cinereum "Ballerina") A gólyaorr különböző fajtái közül a kert minden sarkába válaszhatunk megfelelőt. Mivel hogy egytől-egyig kisigényű, fagyálló és könnyen kezelhető növények. A nagyobb fajták kitűnő talajtakarók, míg a törpeváltozatok közül a Geranium cinereum 'Ballerina' ideális sziklakerti növény.

Alpesi gólyaorr
Nagyvirágú gólyaorr
https://www.tuja.hu/nagyviragu-golyaorr.html

Nagyvirágú gólyaorr (Geranium grandiflorum) Hazája: Turkmenisztán. Bokros növekedésű, középmagas évelő, tenyeresen osztott puha tapintású, kerekded levekkel. A virágzati szár leveles, virágai kékek, lilás erezettel. Virágzása: május-június.

Nagyvirágú gólyaorr
Angol gólyaorr
http://www.kolibrikerteszet.hu/angol_golyaorr

Kolibri Dísznövény kertészet: Angol gólyaorr (Geranium cantabrigiense Biokovo) Fehér virágainak különlegessége a rózsaszín porzók. Nyár elején virágzik. Évelőágyások, sziklakertek dísze.

Angol gólyaorr
Kolibri dísznövény kertészet
http://www.kolibrikerteszet.hu/

Kolibri dísznövény kertészet weboldala. Online dísznövény vásárlás, hasznos tanácsok, növénylexikon. Virághagymák, évelők, mediterrán növények, gyümölcstermők, vetőmagok, virágmagok, díszfák, díszcserjék, örökzöldek, sövények...

Kolibri dísznövény kertészet
Oázis Kertészet
http://www.oazis.hu/

Az Oázis Kertészeti Áruházak az ország több pontján megtalálhatóak. Az áruházi szolgáltatásainkon (kiszállítás, szaktanácsadás, díszcsomagolás) kívül vásárlóink igénybe vehetik még kerttervezési, kertépítési és dekorációs tevékenységeinket. Cégek, intézmények részére is teljes szolgáltatást nyújtunk a rendezvények alkalmi dísznövény-dekorációjától az irodai dísznövények beszerzéséig és ápolásáig.

Oázis Kertészet
Balkon virágkertészet, Jászberény
https://balkonvirag.ewk.hu/

A jászberényi Balkon Virágkertészet mostanra nem csak magánszemélyek, de számos közép magyarországi viszonteladó számára is kínálja szemet gyönyörködtető egynyári növényeit. A palántákat és a dugványokat hosszú évek óta Hollandiából, illetve Németországból szerzi be a kertészet. Virágládák beültetése: akár hozott akár nálunk vásárolt virágládákba, igény szerint beültetünk. Kínálatunk: árvácska, muskátli, primula, krizantém...Aki a virágot szereti...Keresse kertészetünket!

Balkon virágkertészet, Jászberény
Florimo tápoldat, táprúd
http://www.florimo.hu/termekeink/taprudak/

Florimo muskátli, balkonnövény tápoldatok, táprudak, talajtakarók (fenyőkéreg, mulcs), muskátli virágföldek gyártása és forgalmazása.

Florimo tápoldat, táprúd
Fa virágláda készítés
http://www.faviraglada.hu/

Fa virágláda, virágfuttató, apácarács, pergola készítése, egyedi méretekben is, intézmények, cégek, magánszemélyek részére. Első osztályú alapanyagokból, a megrendelő igényei szerint.

Fa virágláda készítés
A megújulás csodája
http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/aprilis/muskatli.html

Bálint gazda tanácsai. A megújulás csodája: a muskátli. Az egyik legkedveltebb virágaink közé tartozik, mert változatosak, mutatósak, egyszerű a gondozásuk, a szaporításuk és a teleltetésük is, de a nyár elejétől az őszi fagyokig folyamatosan virágoznak, nagy örömünkre.

A megújulás csodája
Szobanövények
http://szobanoveny.wyw.hu/

Lakásunk egyik dísze, nem vitás: a szobanövény. Levéldísznövények, egzotikus, virágzó, valamint mérgező szobanövények. Szobanövények ápolása, szaporítása, gondozása. Virágföld, kaspó, cserép, tápoldat vásárlás.

Szobanövények
Kert, kertészkedés
http://kert.wyw.hu/

Egy szép kert, otthonunk ékessége. Kertépítés, gondozás, haszonnövények, dísznövények, fűszernövények, kertészetek, faiskolák, kerti bútorok, építmények. Legyen szép kerted!

Kert, kertészkedés
Kertépítés és tervezés
http://kertepites.wyw.hu/

Kertépítés, tervezés és fenntartás. Kertépítés saját kezűleg, vagy szakember segítségével. Térkövezés, füvesítés, öntözőrendszer telepítés, üvegházak, sziklakertek, kerti bútorok és építmények.

Kertépítés és tervezés
Citromillatú muskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-crispum/citromillatu-muskatli/

Botanikaland: Citromillatú muskátli (Pelargonium Crispum), levelét szétdörzsölve citrus illatot áraszt. Virágzata nem annyira dekoratív mint a többi fajé, de aromás illata és szúnyogűző hatása miatt kellemes a balkonon.

Citromillatú muskátli
Közönséges muskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-zonale/kozonseges-muskatli/

Botanikaland növényismertetője: Közönséges muskátli, latinul:(Pelargonium Zonale) avagy kerti/álló muskátli őshazája dél-Afrika, az 1600 években jutott el Európába. Hazánkban törtelen a népszerűsége. Színváltozatok: piros, fehér, rózsaszín, lazacszín. Jól bírja a nyári forróságot, különösen romantikus hangulatot áraszt fa dézsákba ültetve, esetleg lecsüngő levéldísznövényekkel társítva.

Közönséges muskátli
Futómuskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-peltatum/futomuskatli/

Botanikaland virágismertető: Futómuskátli avagy latinul(Pelargonium Peltatum) évelő muskátli faj, csodás virágzuhatagát mindenki szereti. Balkonládákban, függő kosarakban jól mutat. Megfelelő gondozással, tápanyagokkal hosszan virágzik. Színek: piros, bordó, fehér, rózsaszín.

Futómuskátli
Angol muskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-grandiflorum/angol-muskatli/

Botanikaland ismertető: Angol muskátli (Latinul: Pelargonium Grandiflorum): érzékenyebb a közönséges muskátlinál, szélvédett, árnyékosabb helyet kedveli. Ugyanakkor cifra, cirmos virágai csodás látványt nyújtanak.

Angol muskátli
Növényvilág
http://novenyvilag.wyw.hu/

Növényvilágunk: Növények A-tól, Z-ig. Haszonnövények, gyümölcstermők, fűszer és gyógynövények, dísznövények, gyomnövények, védett növények, növényhatározók.

Növényvilág
Dalmát gólyaorr
http://www.botanikaland.hu/geranium-dalmaticum/dalmat-golyaorr/

Botanikaland növényismertetője: Dalmát gólyaorr (Geranium Dalmaticum) a Balkán félsziget őshonos évelő növénye, könnyen nevelhető, mely napra és félárnyékba is ültethető. Változatai: fehér és rózsaszín. Alkalmas kerti utak mellé, sziklakertekbe vagy kavicságyba.

Dalmát gólyaorr
Illatos gólyaorr
http://www.botanikaland.hu/geranium-macrorrhizum/illatos-golyaorr/

Illatos gólyaorr (Geranium Macrorrhizum) virágismertető. Ideális növény mindazok számára, akiknek nincs sok idejük, ugyanis kevés gondozást igényelnek. Viszonylag gyorsan terjed, a gyomokat is képes elnyomni. Hajtásuk bárhol képes magátol legyökerezni. Színváltozatok: fehér, rózsaszín, lilás rózsaszín.

Illatos gólyaorr
Piros gólyaorr - gondozása, szaporítása
http://www.botanikaland.hu/geranium-sanguineum/piros-golyaorr/

Virágismertető: Piros gólyaorr (Geranium Sanguineum) A golyaorrfélék nemzetségébe tartozik, melyek igen hálás és igénytelen évelők. Nevével ellentétben inkább ciklámen színű a virága. Levelei szőrösek, jellegzetesen aromás illatúak. Magassága kb. 30 cm, kerti utak mentén, sűrűn ültetve mutat szépen.

Piros gólyaorr - gondozása, szaporítása
Muskátli a wikipédián
https://hu.wikipedia.org/wiki/Musk%C3%A1tli

Muskátli (Pelargonium) Dél-Afrikában őshonos, fénykedvelő, népszerű virág, nincs is olyan kert ahol ne lenne. Levelei megdörzsölve fűszeres, muskotályos illatot árasztanak.

Muskátli a wikipédián
Rózsamuskátli (Pelargonium graveolens)
http://antalvali.com/geranium-pelargonium-graveolens.html

Nemcsak szép, de fontosak a parfümipar számára is. Régen a kolera, vérhas és csonttörések ellen használták. A nők körében különösen hasznosnak bizonyult a menstruációs tünetek, fájdalmak és a menopauza kezelésében. Illata a rózsáéra hasonlít, ezért szokták gerániumrózsának is nevezni.

Rózsamuskátli (Pelargonium graveolens)
BlueBerry Geránium illóolaj (Rózsamuskátli)
https://bionom.hu/biobolt/aromaterapia/illoolajok-egyeb-celre/geranium-illoo ...

A Blueberry illóolajak 100%-ban természetesek, magyar fejlesztésűek és gyártmányúak. Nem csak a csodálatos illatukat élvezheted belégzésük során, hanem a tüdődbe kerülve felszívódik és a véráramba kerülve fejti ki jótékony hatását. Hatásai: Antidepresszáns, fertőzésgátló, dezodoráló, Összehúzó, hegesítő, Vérzéscsillapító, tonizáló, sebgyógyító, enyhíti a szorongást, félelmet, a feszültséget, csökkenti a vérnyomást, jókedvre derít.

BlueBerry Geránium illóolaj (Rózsamuskátli)
Almaillatú muskátli (Pelargonium Fragrans)
http://www.plant-and-flower-guide.com/pelargonium-fragrans.html

Pelargonium Fragrans ismertetője angolul. Több változata, hibridje van: almaillatú, szerecsendió, édes gyümölcsös illatú...

Almaillatú muskátli (Pelargonium Fragrans)
Sieberz - Balkonvirágok és muskátlik
http://www.sieberz.hu/csoport/muskatli/

Sieberz Növényküldő Kft., 2100 Gödöllő, Jázmin utca 1. - Otthonába szállítják a legszebb növényeket! Muskátlik széles választéka, rengeteg muskátli fajta megtalálható a kínálatukban. Mindezeken kívül rendelhet egyéb növényeket, virágokat, gyümölcsfákat, cserjéket, virághagymát, sövényeket és még sorolhatnám...Az oldalon hasznos tanácsokat kaphat szakértőtől.

Sieberz - Balkonvirágok és muskátlik
Wikipédia: Gólyaorrfélék
https://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3lyaorrf%C3%A9l%C3%A9k

A gólyaorrfélék (Geraniaceae) a gólyaorrvirágúak (Geraniales) rendjébe tartozó növénycsalád. A gólyaorrfélék levelei szórt állásúak, tagoltak, általában mirigyszőrök borítják. Ezekben a mirigyszőrökben termelődnek a növények (például muskátli) jellegzetes illatát adó illóolajok...

Wikipédia: Gólyaorrfélék
Wikipédia: Gólyaorr
https://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3lyaorr

A gólyaorrok nemzetsége egyaránt tartalmaz egyéves, kétéves és évelő növényfajokat is. A nemzetségbe 414 faj tartozik, melyek listáját megtaláljuk az oldalon.

Wikipédia: Gólyaorr
Polc.hu - Muskátlik
http://www.polc.hu/konyv/muskatlik/711715/

Polc.hu könyvajánló - Kertünk növényei sorozat: Muskátlik. Cser kiadó, szerzők: Honfi Péter, Szántó Matild, Tillyné Mándy Andrea. A könyv betekintést nyújt e több évszázados múltra visszatekintő kultúrnövény történetébe, botanikájába, és útmutatást ad a szaporítás és termesztés korszerű és hagyományos módszereihez.

Polc.hu - Muskátlik
Gerbár József: A muskátli
http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=a-muskatli&ID=102253

www.antikvarium.hu könyvajánló - Gerbár József: A muskátli. Dél-afrikai származása ellenére jellegzetesen magyar növény. Fogalma egybeforrott a magyar néphagyományokkal: Népdalok, díszítőmotívumok, parasztkertek őrzik múltját...

Gerbár József: A muskátli
Muskátli háttérképek
http://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/muskatli

kepguru.hu - Muskátli, szép muskátlis háttérképek bőséges választéka.

Muskátli háttérképek
képek, fotók
http://kepguru.hu/foto/17153/muskatli

Muskátli fotók, fényképek, háttérképek a képguru.hu oldalán.

képek, fotók
Képek muskátlikról
http://www.florateka.hu/m_kepek.html

www.florateka.hu - Képek muskátlikról: tiroli muskátlik teraszon, tereken, hagyományos muskátlik.

Képek muskátlikról
Növényeink: képtár
http://www.novenyeink.hu/galeria-topmenu-65.html?func=detail&id=354

www.novenyeink.hu képtára: Muskátli képek és fotók a képgalériában.

Növényeink: képtár
Muskátli címkéjű fotók, képek
http://indafoto.hu/tag/musk%C3%A1tli

Muskátli címkéjű fotók, képek az indafoto.hu fotómegosztó oldalon.

Muskátli címkéjű fotók, képek
Őshonos muskátli
https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Pelargonium_sp3.JPG

Őshonos muskátli (Pelargonium crithmifolium) a dél-afrikai Namaqualand-ban.

Őshonos muskátli
Rózsamuskátli fotó
https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Pelargonium_graveolens_2.jpg

Pelargonium graveolens - Rózsamuskátli fotó a wikipédián.

Rózsamuskátli fotó
Közönséges, kerti muskátli
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Pelargon.jpg

Közönséges, kerti, álló muskátli képe a wikipédián.

Közönséges, kerti muskátli
A golyaorr gyógyhatásai
http://napidoktor.hu/cikk/84.20910/Golyaorr-a-mielobbi-fogantatasert

A nehézszagú gólyaorr gyógyhatásai már több száz éve ismertek. Ennek bizonyítékául szolgál az a sok-sok név is, amellyel az idők folyamán ezt a gyógynövényt illették. Alkalmazása széleskörű. Elállítja a belső és külső vérzést. A növényből készített (legfeljebb 3 percig tartó) főzet kiválóan alkalmazható véres vizelet, vérzéssel kísért hasmenés, erős menstruáció, méhvérzés, esetleg vér felköhögése esetén. Aranyérre (megelőzésképpen is) érdemes kipróbálni a gólyaorros ülőfürdőt...

A golyaorr gyógyhatásai
Gólyaorrok
http://kiskertem.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1105422

A legelső gólyaorr, amihez az ember legelőször hozzájut a szomszéd túlszaporodott példányai révén, az az illatos gólyaorr (Geranium macrorrhizum). Nagyon igénytelen növénynek ismertem meg,inkább a félárnyékban érzi jól magát. Sarjakkal remekül szaporítható. Továbbá: piros gólyaorr (Geranium sanguineum), Mezei gólyaorr (Geranuim pratense), angol gólyaorr (Geranium cantabrigiense)...

Gólyaorrok
Erdei gólyaorr
http://www.terra.hu/haznov/htm/Geranium.sylvaticum.html

Növényismertető: Erdei gólyaorr (Geranium sylvaticum L.) Élőhelye: Magashegyi réteken, vágásokban. Virágzása: június, július.

Erdei gólyaorr
Alpesi gólyaorr
http://levanto.gportal.hu/gindex.php?pg=24300658

Alpesi gólyaorr (Geranium cinereum "Ballerina") A gólyaorr különböző fajtái közül a kert minden sarkába válaszhatunk megfelelőt. Mivel hogy egytől-egyig kisigényű, fagyálló és könnyen kezelhető növények. A nagyobb fajták kitűnő talajtakarók, míg a törpeváltozatok közül a Geranium cinereum 'Ballerina' ideális sziklakerti növény.

Alpesi gólyaorr
Nagyvirágú gólyaorr
https://www.tuja.hu/nagyviragu-golyaorr.html

Nagyvirágú gólyaorr (Geranium grandiflorum) Hazája: Turkmenisztán. Bokros növekedésű, középmagas évelő, tenyeresen osztott puha tapintású, kerekded levekkel. A virágzati szár leveles, virágai kékek, lilás erezettel. Virágzása: május-június.

Nagyvirágú gólyaorr
Angol gólyaorr
http://www.kolibrikerteszet.hu/angol_golyaorr

Kolibri Dísznövény kertészet: Angol gólyaorr (Geranium cantabrigiense Biokovo) Fehér virágainak különlegessége a rózsaszín porzók. Nyár elején virágzik. Évelőágyások, sziklakertek dísze.

Angol gólyaorr
Kolibri dísznövény kertészet
http://www.kolibrikerteszet.hu/

Kolibri dísznövény kertészet weboldala. Online dísznövény vásárlás, hasznos tanácsok, növénylexikon. Virághagymák, évelők, mediterrán növények, gyümölcstermők, vetőmagok, virágmagok, díszfák, díszcserjék, örökzöldek, sövények...

Kolibri dísznövény kertészet
Oázis Kertészet
http://www.oazis.hu/

Az Oázis Kertészeti Áruházak az ország több pontján megtalálhatóak. Az áruházi szolgáltatásainkon (kiszállítás, szaktanácsadás, díszcsomagolás) kívül vásárlóink igénybe vehetik még kerttervezési, kertépítési és dekorációs tevékenységeinket. Cégek, intézmények részére is teljes szolgáltatást nyújtunk a rendezvények alkalmi dísznövény-dekorációjától az irodai dísznövények beszerzéséig és ápolásáig.

Oázis Kertészet
Hirdetések
Oldal leírása
muskatli.wyw.hu: A muskátli (Pelargonium) az egyik legkedveltebb virágunk. Népszerű, mert szép és könnyű gondozni. Muskátli fajták ismertetése, gondozásuk télen és nyáron, szaporításuk, teleltetésük, jellemző kártevői és betegségei. Muskátli, muskátliföld vásárlás, kertészetek.
Gyűjteményünkben 93 válogatott muskátli témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 93 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 8882