Top 40 legnépszerűbb link > Muskátli - wyw.hu

Tartalom:

muskatli.wyw.hu

Bálint gazda: fiatalítás
Bálint gazda: fiatalítás
http://www.balintgazda.hu/balint-gazda/tanacsok-videon/fiatalitsuk-meg-a-mus ...

A muskátlitöveket ajánlatos folyamatosan fiatalítani, mert a 2-3 éves tövek virágoznak a legszebben, az öregedő növények gyengébb virágzásúak lehetnek. Mindig az erős szárak hajtásait szedjük meg dugványozáshoz. Bálint gazda tanácsai a muskátli fiatalításáról, dugványozásáról. Az oldalon videón is bemutatja.

www.balintgazda.hu
Muskátli kertészet, Debrecen
Muskátli kertészet, Debrecen
http://www.muskatlikerteszet.hu/

Fekete Rózsa Kft. Muskátli kertészete Debrecenben. Kertészetükben a muskátli a főbb termesztett növény. Sokféle, kiváló muskátli fajtákat kínálnak a vásárlóknak.

www.muskatlikerteszet.hu
Szaporítás dugványozással
Szaporítás dugványozással
http://matyasciprian.hu/novenyek/muskatli_szaporitasa_dugvanyozassal.php

Elterjedsz, szép balkonnövény a muskátli, melyet viszonylag egyszerű szaporítani. A dugványnak megfelelő hajtást lehetőleg reggel vágjuk le, ideje leginkább: július, augusztus.

matyasciprian.hu
Starkl - balkonnövények, muskátlik
Starkl - balkonnövények, muskátlik
http://www.starkl.hu/balkonn-venyek/

Starkl online webáruház balkonnövény kínálatában: álló muskátlik, rózsamuskátli, Tiroli muskátlik, futómuskátli. Online rendelés, házhozszállítás.

www.starkl.hu
Dugványozás
Dugványozás
http://www.zoldkert.gportal.hu/gindex.php?pg=31405559

Muskátli szaporítása dugványozással: július, augusztusban kell szedni, egészséges, 3-4 leveles, 15-20 cm-es dugványokat.

www.zoldkert.gportal.hu
Plant Aliance Hungary webáruház
Plant Aliance Hungary webáruház
http://www.plantalliance.hu/

Muskátli, angol muskátli, balkonnövények, mikulásvirág, krizantém...virág vetőmagok, valamint az általunk is alkalmazott kertészeti eszközök, tőzeg, műtrágya és egyéb anyagok is elérhetőek kertészetünkben.

www.plantalliance.hu
Futómuskátli szaporítása
Futómuskátli szaporítása
http://www.viragok-szobanovenyek.hu/futomuskatli.html

A futómuskátli (Pelargonium peltatum) szaporítása hajtásdugványról. Tavasszal vagy nyár végén a csúcs- vagy oldalhajtásokról vágjunk le 5-10 cm hosszú darabokat.

www.viragok-szobanovenyek.hu
Oázis Kertészet
Oázis Kertészet
http://www.oazis.hu/

Az Oázis Kertészeti Áruházak az ország több pontján megtalálhatóak. Az áruházi szolgáltatásainkon (kiszállítás, szaktanácsadás, díszcsomagolás) kívül vásárlóink igénybe vehetik még kerttervezési, kertépítési és dekorációs tevékenységeinket. Cégek, intézmények részére is teljes szolgáltatást nyújtunk a rendezvények alkalmi dísznövény-dekorációjától az irodai dísznövények beszerzéséig és ápolásáig.

www.oazis.hu
Teleltetés
Teleltetés
http://kertesz.blog.hu/2012/10/11/muskatli_teleltetes

Nem kell kidobni, egy jó teleltető hellyel rendelkezve jövőre is szépen virágzó növényeket kaphatunk. Lássuk hát, hogy vészelheti át a hideg évszakot kedvenc virágunk.

kertesz.blog.hu
Karsai muskátli kertészet, Kocs
Karsai muskátli kertészet, Kocs
http://www.karsaimuskatli.hu/

A Karsai kertészet Komárom-Esztergom megyében, Kocs településen található. Muskátli termesztés és kereskedelem. Kiváló minőségű futó- és álló muskátlival várjuk minden kedves vásárlónkat. Vállaljuk balkonládák, tálak, talpas tálak illetve kandelláberre (vagy oszlopra) való edények muskátlival való beültetését. A kertészet címe: 2898 Kocs Kossuth Lajos u. 36.

www.karsaimuskatli.hu
Szaporítása nem nehéz feladat
Szaporítása nem nehéz feladat
http://www.viragcenter.hu/index.php/muskatli/1903-a-muskatli-szaporitasa-nem ...

Érdemes magunknak szaporítani, hogy ne kelljen több ezer forintért megvásárolni, minden évben. Csak jól fejlett anyanövényekről érdemes szaporítani, dugványozni, a beteg sérült, gyenge növényeket nem érdemes szaporítani.

www.viragcenter.hu
Kártevők ismertetése
Kártevők ismertetése
http://www.edenkert.hu/novenydoktor/novenyvedelem/vedekezzunk-muskatli-karte ...

Hogyan védekezzünk a muskátli kártevői ellen? Jellemzőbb kártevők: levéltetvek, lepkék hernyói, atkák és az amerikai lepkekabóca.

www.edenkert.hu
Sieberz - Balkonvirágok és muskátlik
Sieberz - Balkonvirágok és muskátlik
http://www.sieberz.hu/csoport/muskatli/

Sieberz Növényküldő Kft., 2100 Gödöllő, Jázmin utca 1. - Otthonába szállítják a legszebb növényeket! Muskátlik széles választéka, rengeteg muskátli fajta megtalálható a kínálatukban. Mindezeken kívül rendelhet egyéb növényeket, virágokat, gyümölcsfákat, cserjéket, virághagymát, sövényeket és még sorolhatnám...Az oldalon hasznos tanácsokat kaphat szakértőtől.

www.sieberz.hu
Fábián virágkertészet, Kelebia
Fábián virágkertészet, Kelebia
http://www.fabianviragkerteszet.hu/

Fábián Virágkertészeti Bt., Cím: Kelebia, 6423 Árpád út 14/a. Virágtermesztés 2500 m2-en. Tavasztól őszig folyamatosan kínáljuk virágainkat: árvácska, boglárka, primula, muskátli, begónia, petúnia, egynyáriak, évelők és balkon növények. Forgalmazunk műanyag cserepeket, virágföldet, tőzeg keveréket és natúr tőzeget.

www.fabianviragkerteszet.hu
Teleltetése, téliesítése lépésenként
Teleltetése, téliesítése lépésenként
http://www.edenkert.hu/diszkert/erkely-es-terasz/muskatlik-teleltetese-5-lep ...

A hidegebb idő beköszöntével, a télre való felkészítés a balkonnövényeink esetében is elkerülhetetlen. Lássuk, mi a teendőnk a muskátlikkal. Muskátlik teleltetése 5 lépésben.

www.edenkert.hu
Betegségek, károsítók
Betegségek, károsítók
http://gazigazito.hu/?modul=oldal&tartalom=394813

A muskátlit egyszerű tartása ellenére, számtalan károsító szervezet támadhatja meg. Vírusos betegségek: levélfodrosodás, gyűrűs foltosság, levéltorzulás, nekrózis. Baktériumos megbetegedések: Xantomonászos betegség, Rodokokkuszos betegség... Gombás betegségek: Botritisz, szárrothadás...Kártevők: Üvegházi molytetű, levéltetvek, kétfoltos takácsatka, krizanténpoloska, bagolylepke.

gazigazito.hu
Balogh kertészet, Budapest
Balogh kertészet, Budapest
http://www.baloghmuskatli.hu/

A Balogh kertészet több, mint 30 éve foglalkozik balkon- és egyéb dísznövények termesztésével. Majd 50 féle muskátli, 15 féle petúnia és egyéb balkonnövény várja kedves vásárlóinkat. A kertészet címe: 1224 Budapest, Diótörő út 122-124. Nyitvatartás: H-P: 8-18-ig, Sz: 8-14-ig

www.baloghmuskatli.hu
Védekezés a kórokozók ellen
Védekezés a kórokozók ellen
http://www.edenkert.hu/novenydoktor/novenyvedelem/muskatlirozsda-xantomonasz ...

A muskátli esetében négy betegséget kell megemlítenünk: vírusos levélfodrosodás, botritiszes betegség, Xantomónászos betegség és muskátlirozsda.

www.edenkert.hu
Virágzó Dunakanyar Kertészet, Göd
Virágzó Dunakanyar Kertészet, Göd
http://www.viragzodunakanyar.hu/

Virágzó Dunakanyar Bt. Kertészet címe: 2132 Göd, Révay út 27. Kizárólag virágzó cserepes növények termesztésével és értékesítésével foglalkoznak. A virágnaptárból, megtudhatják, hogy hónapok szerint mely növények vannak értékesítési állapotban. Egynyári, kétnyári virágok, muskátlik, balkonnövények...

www.viragzodunakanyar.hu
A muskátli károsítói
A muskátli károsítói
http://novenyorvos.hu/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=130& ...

novenyorvos.hu - A muskátli károsítói: kártevők, baktériumos, vírusos betegségek, gombabetegségek ismertetése, tünetei.

novenyorvos.hu
Téli tárolása, teleltetés
Téli tárolása, teleltetés
http://ezermester.hu/cikk-624/Muskatlik_teli_tarolasa

Átteleltetéséhez az első októberi fagyoktól egészen tavaszig, különlegesen kell tárolni. Minél kevesebbet legyenek háborgatva telelésük során. A legjobb, ha az eredeti talajukban hagyjuk mindegyiküket. Ügyeljünk, hogy világos, de fagymentes helyre helyezzük, ahol 5-8 °C-nál nincs melegebb.

ezermester.hu
Átteleltetés
Átteleltetés
http://www.erikaviragszalon.hu/index.php?menu=muskatli

Akik szeretik maguk nevelni muskátli növényeiket, azoknak a szaporításával, átteleltetésével is foglalkozniuk kell. A kerti (álló) muskátli nem igényes a teleltetés módjára. Viszont a futó muskátli több odafigyelést kíván.

www.erikaviragszalon.hu
Kolibri dísznövény kertészet
Kolibri dísznövény kertészet
http://www.kolibrikerteszet.hu/

Kolibri dísznövény kertészet weboldala. Online dísznövény vásárlás, hasznos tanácsok, növénylexikon. Virághagymák, évelők, mediterrán növények, gyümölcstermők, vetőmagok, virágmagok, díszfák, díszcserjék, örökzöldek, sövények...

www.kolibrikerteszet.hu
Fiatalítás, megújítása
Fiatalítás, megújítása
http://ezermester.hu/cikk-1698/Muskatli_megujitasa

Teleltetés után éles késsel vágjuk le a tönkrement, elpusztult részeket. A levelesen maradt töveket a tőrészüktől néhány centiméterre vágjuk vissza, ezzel késztethetők arra, hogy a rejtett rügyekből kihajtva újra szép bokros, formás alakúra fejlődjenek, dúsan virágozzanak.

ezermester.hu
Módszerek levéltetvek ellen
Módszerek levéltetvek ellen
http://www.femina.hu/otthon/modszerek_leveltetvek_ellen

A növények leggyakoribb kártevői a levéltetvek. Felbukkanása esetén a lehető legrövidebb időn belül cselekedj. Hatékony védekezési módok vegyszerekkel, természetes, házi módszerekkel.

www.femina.hu
Bálint gazda: teleltetni kell
Bálint gazda: teleltetni kell
http://www.balintgazda.hu/kedves-hugom/oktober/oktober-kozepe.html

Nyakunkon az ősz, sokaknak okoz fejfájást, hogy miként teleltessék a muskátlit. Fagymentes helyre kell menekíteni a muskátlikat. Kevés fényben, kéthetenkénti öntözés mellett minden nehézség nélkül áttelelnek. A kerti muskátli (álló, hagyományos) nem igényes a teleltetés módjára, viszont a futó muskátlit csak világos, fűtött helyiségben, rendszeres öntözéssel lehet átteleltetni.

www.balintgazda.hu
Beppler Kft. Dísznövény szaporítóanyagok
Beppler Kft. Dísznövény szaporítóanyagok
http://www.bepplerkft.hu/

Beppler Kft. Dísznövény szaporítóanyagok kereskedelme. Kiváló minőségű import dísznövény szaporítóanyagok: muskátli, balkonnövények, krizantém, mikulásvirág, hortenzia, dália melyeket gyökeres és gyökér nélküli dugványok formájában szállítunk.

www.bepplerkft.hu
Balkon virágkertészet, Jászberény
Balkon virágkertészet, Jászberény
http://balkonvirag.ewk.hu/

A jászberényi Balkon Virágkertészet mostanra nem csak magánszemélyek, de számos közép magyarországi viszonteladó számára is kínálja szemet gyönyörködtető egynyári növényeit. A palántákat és a dugványokat hosszú évek óta Hollandiából, illetve Németországból szerzi be a kertészet. Virágládák beültetése: akár hozott akár nálunk vásárolt virágládákba, igény szerint beültetünk. Kínálatunk: árvácska, muskátli, primula, krizantém...Aki a virágot szereti...Keresse kertészetünket!

balkonvirag.ewk.hu
Angol muskátli
Angol muskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-grandiflorum/angol-muskatli/

Botanikaland ismertető: Angol muskátli (Latinul: Pelargonium Grandiflorum): érzékenyebb a közönséges muskátlinál, szélvédett, árnyékosabb helyet kedveli. Ugyanakkor cifra, cirmos virágai csodás látványt nyújtanak.

www.botanikaland.hu
A muskátli teleltetése
A muskátli teleltetése
http://viragkuldes.blogspot.hu/2012/10/a-muskatli-teleltetese.html

Mindenki szereti, könnyű gondozni, tehát nem csoda, hogy szeretnénk megtartani a következő évre is. Csak a fiatal muskátlit érdemes átteleltetni, a két évnél idősebb muskátli teleltetése nem ajánlott, mert már kevesebb virágot hoz.

viragkuldes.blogspot.hu
Futómuskátli teleltetése
Futómuskátli teleltetése
http://www.szabadfold.hu/kertunk/hogyan_teleltessuk_a_futomuskatlit

Hajtásrendszere jóval vékonyabb, mint a kerti muskátlié, de töve ennek is fásodik. A futómuskátlit másképp kell teleltetni, mint a kerti változatot. Ez esetben is vágjuk vissza a töveket és tegyük védett helyre. Hűvös előszobában vagy lépcsőházban 12-14 fokos hőmérsékleten, ahol a fény is éri a növényt.

www.szabadfold.hu
Ivartalan szaporítás: dugványozás
Ivartalan szaporítás: dugványozás
http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=information/kb/page&category_id=16&p ...

Az ivaros (magról) szaporításkor nem minden mag csírázik jól, ezért sikeresebb lehet valamely vegetatív rész, hajtás, levél, gyökér, sarj, hagyma, vagy gumó meggyökereztetése. Fás dugványozás, zöld- vagy hajtásdugványozás, gyökérdugványozás, levéldugványozás, vízben gyökereztetés ismertetése.

www.gazdabolt.hu
Muskátlirozsda
Muskátlirozsda
http://antalvali.com/comment/25527/muskatlirozsda

A muskátlikon is akkor szokott előjönni ez a nyavalya, ha párás a levegő, túl van öntözve, lecsökken a hőmérséklet. A beteg leveleket le kell szedni...

antalvali.com
Oázis tippek: Hogyan teleltessünk?
Oázis tippek: Hogyan teleltessünk?
http://www.oazis.hu/tippek/127

Oázis kertészet tanácsai: Muskátli, dália, begónia teleltetése. A fiatal növényeket hagyjuk metszetlenül, az idősebb töveket vágjuk vissza. Hűvösebb helyen elég 2-3 hetente öntöznünk, ha viszont világosabb, melegebb környezetben teleltetjük a muskátlit (pl.: lépcsőház), akkor több vizet igényel.

www.oazis.hu
Az ápolás 7 titka
Az ápolás 7 titka
http://haziasszonysuli.hu/kerti-praktikak/hogyan-apold-a-muskatlid

Az ápolás 7 titka, avagy hogyan legyen gyönyörű muskátlid. Mit is kell ezért tenned?

haziasszonysuli.hu
gazigazito.hu - Szaporítás
gazigazito.hu - Szaporítás
http://gazigazito.hu/?modul=oldal&tartalom=496524

Könnyű nevelni és szaporítani, virágzata dús és színpompás. A dugványozás ideje június, július.

gazigazito.hu
Növényvédelem
Növényvédelem
http://ujszo.com/cimkek/kerteszkedo/2006/04/21/a-muskatli-novenyvedelme

A muskátlik növényvédelme, főbb betegségei, kártevői. Legveszélyesebb a xantomonászos betegség (baktériumos rothadás), egyik jellegzetes tünete a szárrothadás...

ujszo.com
Nagyvirágú muskátli (Pelargonium domesticum)
Nagyvirágú muskátli (Pelargonium domesticum)
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/viragdiszek/nagyviragu-muskatli-pelargoni ...

A nagyvirágú muskátlit (Pelargonium domesticum) könnyű nevelni és szaporítani, virágzata dús, és színpompás. Az oldalon megtaláljuk a növény bemutatását, igényeit, gondozását.

www.edenkert.hu
Rózsamuskátli (Pelargonium graveolens)
Rózsamuskátli (Pelargonium graveolens)
http://antalvali.com/geranium-pelargonium-graveolens.html

Nemcsak szép, de fontosak a parfümipar számára is. Régen a kolera, vérhas és csonttörések ellen használták. A nők körében különösen hasznosnak bizonyult a menstruációs tünetek, fájdalmak és a menopauza kezelésében. Illata a rózsáéra hasonlít, ezért szokták gerániumrózsának is nevezni.

antalvali.com
Hogyan védekezzünk a levéltetvek ellen?
Hogyan védekezzünk a levéltetvek ellen?
http://www.balintgazda.hu/balint-gazda/novenydoktor/hogyan-mikor-es-mivel-ve ...

Bálint gazda tanácsai: Hogyan, mivel és mikor védekezzünk a levéltetvek ellen? A szívogatás okozta kártételen kívül a levéltetvek veszélyes növényi vírusokat is terjesztenek...

www.balintgazda.hu
Oldal leírása
muskatli.wyw.hu: A muskátli (Pelargonium) az egyik legkedveltebb virágunk. Népszerű, mert szép és könnyű gondozni. Muskátli fajták ismertetése, gondozásuk télen és nyáron, szaporításuk, teleltetésük, jellemző kártevői és betegségei. Muskátli, muskátliföld vásárlás, kertészetek.
Gyűjteményünkben 113 válogatott muskátli témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 113 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 11847