Top 40 legnépszerűbb link > Muskátli - wyw.hu

Szponzorált linkek
Bálint gazda: fiatalítás
http://www.balintgazda.hu/balint-gazda/tanacsok-videon/fiatalitsuk-meg-a-mus ...

A muskátlitöveket ajánlatos folyamatosan fiatalítani, mert a 2-3 éves tövek virágoznak a legszebben, az öregedő növények gyengébb virágzásúak lehetnek. Mindig az erős szárak hajtásait szedjük meg dugványozáshoz. Bálint gazda tanácsai a muskátli fiatalításáról, dugványozásáról. Az oldalon videón is bemutatja.

Bálint gazda: fiatalítás
Dugványozás
http://www.zoldkert.gportal.hu/gindex.php?pg=31405559

Muskátli szaporítása dugványozással: július, augusztusban kell szedni, egészséges, 3-4 leveles, 15-20 cm-es dugványokat.

Dugványozás
Plant Aliance Hungary webáruház
http://www.plantalliance.hu/

Muskátli, angol muskátli, balkonnövények, mikulásvirág, krizantém...virág vetőmagok, valamint az általunk is alkalmazott kertészeti eszközök, tőzeg, műtrágya és egyéb anyagok is elérhetőek kertészetünkben.

Plant Aliance Hungary webáruház
Oázis Kertészet
http://www.oazis.hu/

Az Oázis Kertészeti Áruházak az ország több pontján megtalálhatóak. Az áruházi szolgáltatásainkon (kiszállítás, szaktanácsadás, díszcsomagolás) kívül vásárlóink igénybe vehetik még kerttervezési, kertépítési és dekorációs tevékenységeinket. Cégek, intézmények részére is teljes szolgáltatást nyújtunk a rendezvények alkalmi dísznövény-dekorációjától az irodai dísznövények beszerzéséig és ápolásáig.

Oázis Kertészet
Futómuskátli szaporítása
http://www.viragok-szobanovenyek.hu/futomuskatli.html

A futómuskátli (Pelargonium peltatum) szaporítása hajtásdugványról. Tavasszal vagy nyár végén a csúcs- vagy oldalhajtásokról vágjunk le 5-10 cm hosszú darabokat.

Futómuskátli szaporítása
Karsai muskátli kertészet, Kocs
http://www.karsaimuskatli.hu/

A Karsai kertészet Komárom-Esztergom megyében, Kocs településen található. Muskátli termesztés és kereskedelem. Kiváló minőségű futó- és álló muskátlival várjuk minden kedves vásárlónkat. Vállaljuk balkonládák, tálak, talpas tálak illetve kandelláberre (vagy oszlopra) való edények muskátlival való beültetését. A kertészet címe: 2898 Kocs Kossuth Lajos u. 36.

Karsai muskátli kertészet, Kocs
Teleltetés
http://kertesz.blog.hu/2012/10/11/muskatli_teleltetes

Nem kell kidobni, egy jó teleltető hellyel rendelkezve jövőre is szépen virágzó növényeket kaphatunk. Lássuk hát, hogy vészelheti át a hideg évszakot kedvenc virágunk.

Teleltetés
Kártevők ismertetése
http://www.edenkert.hu/novenydoktor/novenyvedelem/vedekezzunk-muskatli-karte ...

Hogyan védekezzünk a muskátli kártevői ellen? Jellemzőbb kártevők: levéltetvek, lepkék hernyói, atkák és az amerikai lepkekabóca.

Kártevők ismertetése
Sieberz - Balkonvirágok és muskátlik
http://www.sieberz.hu/csoport/muskatli/

Sieberz Növényküldő Kft., 2100 Gödöllő, Jázmin utca 1. - Otthonába szállítják a legszebb növényeket! Muskátlik széles választéka, rengeteg muskátli fajta megtalálható a kínálatukban. Mindezeken kívül rendelhet egyéb növényeket, virágokat, gyümölcsfákat, cserjéket, virághagymát, sövényeket és még sorolhatnám...Az oldalon hasznos tanácsokat kaphat szakértőtől.

Sieberz - Balkonvirágok és muskátlik
Teleltetése, téliesítése lépésenként
http://www.edenkert.hu/diszkert/erkely-es-terasz/muskatlik-teleltetese-5-lep ...

A hidegebb idő beköszöntével, a télre való felkészítés a balkonnövényeink esetében is elkerülhetetlen. Lássuk, mi a teendőnk a muskátlikkal. Muskátlik teleltetése 5 lépésben.

Teleltetése, téliesítése lépésenként
Betegségek, károsítók
http://gazigazito.hu/?modul=oldal&tartalom=394813

A muskátlit egyszerű tartása ellenére, számtalan károsító szervezet támadhatja meg. Vírusos betegségek: levélfodrosodás, gyűrűs foltosság, levéltorzulás, nekrózis. Baktériumos megbetegedések: Xantomonászos betegség, Rodokokkuszos betegség... Gombás betegségek: Botritisz, szárrothadás...Kártevők: Üvegházi molytetű, levéltetvek, kétfoltos takácsatka, krizanténpoloska, bagolylepke.

Betegségek, károsítók
Balogh kertészet, Budapest
http://www.baloghmuskatli.hu/

A Balogh kertészet több, mint 30 éve foglalkozik balkon- és egyéb dísznövények termesztésével. Majd 50 féle muskátli, 15 féle petúnia és egyéb balkonnövény várja kedves vásárlóinkat. A kertészet címe: 1224 Budapest, Diótörő út 122-124. Nyitvatartás: H-P: 8-18-ig, Sz: 8-14-ig

Balogh kertészet, Budapest
Védekezés a kórokozók ellen
http://www.edenkert.hu/novenydoktor/novenyvedelem/muskatlirozsda-xantomonasz ...

A muskátli esetében négy betegséget kell megemlítenünk: vírusos levélfodrosodás, botritiszes betegség, Xantomónászos betegség és muskátlirozsda.

Védekezés a kórokozók ellen
Virágzó Dunakanyar Kertészet, Göd
http://www.viragzodunakanyar.hu/

Virágzó Dunakanyar Bt. Kertészet címe: 2132 Göd, Révay út 27. Kizárólag virágzó cserepes növények termesztésével és értékesítésével foglalkoznak. A virágnaptárból, megtudhatják, hogy hónapok szerint mely növények vannak értékesítési állapotban. Egynyári, kétnyári virágok, muskátlik, balkonnövények...

Virágzó Dunakanyar Kertészet, Göd
A muskátli károsítói
http://novenyorvos.hu/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=130& ...

novenyorvos.hu - A muskátli károsítói: kártevők, baktériumos, vírusos betegségek, gombabetegségek ismertetése, tünetei.

A muskátli károsítói
Téli tárolása, teleltetés
http://ezermester.hu/cikk-624/Muskatlik_teli_tarolasa

Átteleltetéséhez az első októberi fagyoktól egészen tavaszig, különlegesen kell tárolni. Minél kevesebbet legyenek háborgatva telelésük során. A legjobb, ha az eredeti talajukban hagyjuk mindegyiküket. Ügyeljünk, hogy világos, de fagymentes helyre helyezzük, ahol 5-8 °C-nál nincs melegebb.

Téli tárolása, teleltetés
Kolibri dísznövény kertészet
http://www.kolibrikerteszet.hu/

Kolibri dísznövény kertészet weboldala. Online dísznövény vásárlás, hasznos tanácsok, növénylexikon. Virághagymák, évelők, mediterrán növények, gyümölcstermők, vetőmagok, virágmagok, díszfák, díszcserjék, örökzöldek, sövények...

Kolibri dísznövény kertészet
Fiatalítás, megújítása
http://ezermester.hu/cikk-1698/Muskatli_megujitasa

Teleltetés után éles késsel vágjuk le a tönkrement, elpusztult részeket. A levelesen maradt töveket a tőrészüktől néhány centiméterre vágjuk vissza, ezzel késztethetők arra, hogy a rejtett rügyekből kihajtva újra szép bokros, formás alakúra fejlődjenek, dúsan virágozzanak.

Fiatalítás, megújítása
Módszerek levéltetvek ellen
https://femina.hu/otthon/modszerek_leveltetvek_ellen

A növények leggyakoribb kártevői a levéltetvek. Felbukkanása esetén a lehető legrövidebb időn belül cselekedj. Hatékony védekezési módok vegyszerekkel, természetes, házi módszerekkel.

Módszerek levéltetvek ellen
Bálint gazda: teleltetni kell
http://www.balintgazda.hu/kedves-hugom/oktober/oktober-kozepe.html

Nyakunkon az ősz, sokaknak okoz fejfájást, hogy miként teleltessék a muskátlit. Fagymentes helyre kell menekíteni a muskátlikat. Kevés fényben, kéthetenkénti öntözés mellett minden nehézség nélkül áttelelnek. A kerti muskátli (álló, hagyományos) nem igényes a teleltetés módjára, viszont a futó muskátlit csak világos, fűtött helyiségben, rendszeres öntözéssel lehet átteleltetni.

Bálint gazda: teleltetni kell
Beppler Kft. Dísznövény szaporítóanyagok
http://www.bepplerkft.hu/

Beppler Kft. Dísznövény szaporítóanyagok kereskedelme. Kiváló minőségű import dísznövény szaporítóanyagok: muskátli, balkonnövények, krizantém, mikulásvirág, hortenzia, dália melyeket gyökeres és gyökér nélküli dugványok formájában szállítunk.

Beppler Kft. Dísznövény szaporítóanyagok
Balkon virágkertészet, Jászberény
https://balkonvirag.ewk.hu/

A jászberényi Balkon Virágkertészet mostanra nem csak magánszemélyek, de számos közép magyarországi viszonteladó számára is kínálja szemet gyönyörködtető egynyári növényeit. A palántákat és a dugványokat hosszú évek óta Hollandiából, illetve Németországból szerzi be a kertészet. Virágládák beültetése: akár hozott akár nálunk vásárolt virágládákba, igény szerint beültetünk. Kínálatunk: árvácska, muskátli, primula, krizantém...Aki a virágot szereti...Keresse kertészetünket!

Balkon virágkertészet, Jászberény
Angol muskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-grandiflorum/angol-muskatli/

Botanikaland ismertető: Angol muskátli (Latinul: Pelargonium Grandiflorum): érzékenyebb a közönséges muskátlinál, szélvédett, árnyékosabb helyet kedveli. Ugyanakkor cifra, cirmos virágai csodás látványt nyújtanak.

Angol muskátli
A muskátli teleltetése
http://viragkuldes.blogspot.hu/2012/10/a-muskatli-teleltetese.html

Mindenki szereti, könnyű gondozni, tehát nem csoda, hogy szeretnénk megtartani a következő évre is. Csak a fiatal muskátlit érdemes átteleltetni, a két évnél idősebb muskátli teleltetése nem ajánlott, mert már kevesebb virágot hoz.

A muskátli teleltetése
Futómuskátli teleltetése
https://www.szabadfold.hu/kertunk/hogyan_teleltessuk_a_futomuskatlit

Hajtásrendszere jóval vékonyabb, mint a kerti muskátlié, de töve ennek is fásodik. A futómuskátlit másképp kell teleltetni, mint a kerti változatot. Ez esetben is vágjuk vissza a töveket és tegyük védett helyre. Hűvös előszobában vagy lépcsőházban 12-14 fokos hőmérsékleten, ahol a fény is éri a növényt.

Futómuskátli teleltetése
Muskátlirozsda
http://antalvali.com/comment/25527/muskatlirozsda

A muskátlikon is akkor szokott előjönni ez a nyavalya, ha párás a levegő, túl van öntözve, lecsökken a hőmérséklet. A beteg leveleket le kell szedni...

Muskátlirozsda
Az ápolás 7 titka
http://haziasszonysuli.hu/kerti-praktikak/hogyan-apold-a-muskatlid

Az ápolás 7 titka, avagy hogyan legyen gyönyörű muskátlid. Mit is kell ezért tenned?

Az ápolás 7 titka
gazigazito.hu - Szaporítás
http://gazigazito.hu/?modul=oldal&tartalom=496524

Könnyű nevelni és szaporítani, virágzata dús és színpompás. A dugványozás ideje június, július.

gazigazito.hu - Szaporítás
Növényvédelem
https://archivum.ujszo.com/cimkek/kerteszkedo/2006/04/21/a-muskatli-novenyve ...

A muskátlik növényvédelme, főbb betegségei, kártevői. Legveszélyesebb a xantomonászos betegség (baktériumos rothadás), egyik jellegzetes tünete a szárrothadás...

Növényvédelem
Nagyvirágú muskátli (Pelargonium domesticum)
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/viragdiszek/nagyviragu-muskatli-pelargoni ...

A nagyvirágú muskátlit (Pelargonium domesticum) könnyű nevelni és szaporítani, virágzata dús, és színpompás. Az oldalon megtaláljuk a növény bemutatását, igényeit, gondozását.

Nagyvirágú muskátli (Pelargonium domesticum)
Rózsamuskátli (Pelargonium graveolens)
http://antalvali.com/geranium-pelargonium-graveolens.html

Nemcsak szép, de fontosak a parfümipar számára is. Régen a kolera, vérhas és csonttörések ellen használták. A nők körében különösen hasznosnak bizonyult a menstruációs tünetek, fájdalmak és a menopauza kezelésében. Illata a rózsáéra hasonlít, ezért szokták gerániumrózsának is nevezni.

Rózsamuskátli (Pelargonium graveolens)
Hogyan védekezzünk a levéltetvek ellen?
http://www.balintgazda.hu/balint-gazda/novenydoktor/hogyan-mikor-es-mivel-ve ...

Bálint gazda tanácsai: Hogyan, mivel és mikor védekezzünk a levéltetvek ellen? A szívogatás okozta kártételen kívül a levéltetvek veszélyes növényi vírusokat is terjesztenek...

Hogyan védekezzünk a levéltetvek ellen?
Muskátli boglárka (Cacyreus marshalli)
http://www.edenkert.hu/vilagos-zold/zold-bolygo/muskatli-boglarka-cacyreus-m ...

A muskátli boglárka eredeti hazája Dél-Afrika, de kezdi Európában is megvetni a lábát sajnos. A lepke hernyói táplálkoznak a muskátlival.

Muskátli boglárka (Cacyreus marshalli)
Közönséges muskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-zonale/kozonseges-muskatli/

Botanikaland növényismertetője: Közönséges muskátli, latinul:(Pelargonium Zonale) avagy kerti/álló muskátli őshazája dél-Afrika, az 1600 években jutott el Európába. Hazánkban törtelen a népszerűsége. Színváltozatok: piros, fehér, rózsaszín, lazacszín. Jól bírja a nyári forróságot, különösen romantikus hangulatot áraszt fa dézsákba ültetve, esetleg lecsüngő levéldísznövényekkel társítva.

Közönséges muskátli
Citromillatú muskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-crispum/citromillatu-muskatli/

Botanikaland: Citromillatú muskátli (Pelargonium Crispum), levelét szétdörzsölve citrus illatot áraszt. Virágzata nem annyira dekoratív mint a többi fajé, de aromás illata és szúnyogűző hatása miatt kellemes a balkonon.

Citromillatú muskátli
A futómuskátli
http://ezermester.hu/cikk-851/A_futomuskatli

Igen közkedvelt fajta a futómuskátli (Pelargonium peltatum), mely csodálatos látványt nyújt, erkélyeken, teraszokon, ablakokban. Fényszegény helyen megnyúlhatnak. A napfény és a meleg mellett viszonylag kevés víz serkenti a virágképzésüket.

A futómuskátli
Fa virágláda készítés
http://www.faviraglada.hu/

Fa virágláda, virágfuttató, apácarács, pergola készítése, egyedi méretekben is, intézmények, cégek, magánszemélyek részére. Első osztályú alapanyagokból, a megrendelő igényei szerint.

Fa virágláda készítés
Öntözése, ültetése, tápoldatozása, növényvédelme
http://www.florateka.hu/m_ulgond.html

Ültess inkább kevesebbet, de az legyen minőségi edény, talaj, növény, tápoldat! A sikerélmény feltételei: jó talaj, megfelelő öntözés, tápoldatozás és egészséges, kártevő mentes növények vásárlása, megfelelő kertészetből.

Öntözése, ültetése, tápoldatozása, növényvédelme
Futómuskátli
http://www.botanikaland.hu/pelargonium-peltatum/futomuskatli/

Botanikaland virágismertető: Futómuskátli avagy latinul(Pelargonium Peltatum) évelő muskátli faj, csodás virágzuhatagát mindenki szereti. Balkonládákban, függő kosarakban jól mutat. Megfelelő gondozással, tápanyagokkal hosszan virágzik. Színek: piros, bordó, fehér, rózsaszín.

Futómuskátli
Beton kültéri virágtartók
http://www.profil-stones.hu/index.php?sid=7OFE4sk2Bh2UutQ&tme=4&me=004

Beton és kő kültéri virágtartók, többféle méretben és alakban. Zúzottkő, kavicsos virágládák, kockák, kelyhek, melyek jól mutatnak a kertben.

Beton kültéri virágtartók
Hirdetések
Oldal leírása
muskatli.wyw.hu: A muskátli (Pelargonium) az egyik legkedveltebb virágunk. Népszerű, mert szép és könnyű gondozni. Muskátli fajták ismertetése, gondozásuk télen és nyáron, szaporításuk, teleltetésük, jellemző kártevői és betegségei. Muskátli, muskátliföld vásárlás, kertészetek.
Gyűjteményünkben 93 válogatott muskátli témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 93 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 8882